Μια ιδιαίτερη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο Μπαράκι της Διδότου στο Κολωνάκι , μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας “ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”.
Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας διοργάνωσε και παρουσίασε μια λογοτεχνική και καλλιτεχνική προσέγγιση του βίου Του Θεανθρώπου με σεβασμό στα ιερά εκκλησιαστικά κείμενα με τίτλο ” Ιησούς: από τον Παλιό στον Νέο Άνθρωπο”.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ταξίδι ψυχής του Ιησού, με ενδιάμεσες στάσεις την Διδασκαλία και την Θυσία του και μέσα από την Ανάσταση Του έζησαν μαζί του το πέρασμα από την Αμαρτία στην Λύτρωση, με τελικό σταθμό τον Νέον Άνθρωπο, την Νέα Κτίση.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Μαέστρος της Χορωδίας του Συνδέσμου Μικρασιατών Γιάννης Καλογήρου, την τεχνική επιμέλεια ο Ευάγγελος Παπαευαγγελίου, στους εκκλησιαστικούς ψαλμούς ο Ιωάννης Άνθης, στην ανάγνωση αποσπασμάτων και ιερών εδαφίων η ηθοποιός Σταματίνα Καβουντζή και ο ηθοποιός Κώστας Μπέτζελος.
Την σκηνοθεσία, την καλλιτεχνική προσαρμογή κειμένων και την μουσική επιμέλεια είχε η Εκπαιδευτικός – αφηγήτρια Κωνσταντίνα Σόγια η οποία τόνισε στον χαιρετισμό της πριν την έναρξη της παράστασης:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι δούλεψαν για να υλοποιηθεί αυτή η βραδιά. Ξεκινώντας πρώτα από τον κύριο Νίκο Μωραΐτη για το βήμα που μας εμπιστεύτηκε στον ιδιαίτερα πρωτοπορειακό, για τα ελληνικά καλλιτεχνικά δεδομένα, χώρο του , τον κύριο Άγγελο Μωραΐτη, για την ζεστή φιλοξενία, τον Ιωάννη Καλογήρου, Υπεύθυνο της Χορωδίας Μικρασιατών για την Καλλιτεχνική του Επιμέλεια, τον Ευάγγελο Παπαπευαγγελίου, Μηχανικό ήχου, για την εξαιρετική τεχνική του επιμέλεια, τον Ιεροψάλτη κύριο Ιωάννη Άνθη αλλά και της συζύγου του κυρίας Εύης που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκλησή μου, τους ηθοποιούς Σταματίνα Καβουντζή και Κώστα Μπέτζελο που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια.
Όλους όσους παρευρίσκεστε στην αποψινή εκδήλωση. Ιδιαίτερα δε, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» Χρήστο Τριανταφύλλου καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου που με υποστηρίζουν στα καλλιτεχνικά μου εγχειρήματα”.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Τριανταφύλλου στον χαιρετισμό του τόνισε:
“Είναι χαρά μας να διοργανώνουμε εκδηλώσεις σαν την αποψινή, εκδηλώσεις που δεν έχουν μεν άμεση σχέση με τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας αλλά συνδέονται με τον πολιτισμό και την θρησκεία της Πατρίδας μας, της Ελλάδας. Ιδιαίτερα δε έχει σημασία να παρουσιάζουμε μια τέτοια εκδήλωση, λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την Κωνσταντίνα Σόγια, έναν άνθρωπο με καλλιτεχνικές ανησυχίες και πρωτότυπες ιδέες , προσωπικά δε, της έχω εμπιστοσύνη για την επιτυχία που θα έχει σε ό,τι και αν κάνει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης αποψινής εκδήλωσης”.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ