Κυριακή Αμαραντίδου: Η εκπαίδευση θηλέων μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Αργοναύτης»

You are currently viewing Κυριακή Αμαραντίδου: Η εκπαίδευση θηλέων μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Αργοναύτης»

Στην εισήγηση της Κυριακής Αμαραντίδου στο 7ο Συμπόσιο του ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας με θέμα: «Ας μορφώσωμεν τας θυγατέρας μας ελληνοπρεπώς!»: Η εκπαίδευση θηλέων  μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Αργοναύτης»

καταγράφονται οι απόψεις των αρθρογράφων της εφημερίδας Αργοναύτης για την αποστολή της παιδείας αναφορικά με την εκπαίδευση των κοριτσιών στις Ελληνικές κοινότητες του Πόντου και της Ρωσίας κατά το διάστημα 1914-1918 που κυκλοφορούσε η εφημερίδα.

Ο Αργοναύτης αποτελεί μια πρωτογενή πηγή, μια ελληνική ιστορική εφημερίδα που εξέδιδε ο Σταύρος Γαληνός στο Βατούμ και κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση, με ανταποκρίσεις που αφορούσαν  και προέρχονταν τόσο από τη Ρωσία όσο και από τον Πόντο.

Η Κυριακή Αμαραντίδου είναι δασκάλα και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2001. Το 2010 έλαβε Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση Ανθρωπιστικές Σπουδές και νέες τεχνολογίες από το ΠΤΔΕ Φλώρινας και σήμερα είναι υποψήφια διδακτόρισσα του ΠΤΝ Φλώρινας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους χώρους της Ιστορίας της Εκπαίδευσης, της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αφήστε μια απάντηση