Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Μικρασιατών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Νέα Φιλαδέλφεια, 09/01/2012

Πραγματοποιήθηκε απόψε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρασιατών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Ευτυχία Γαϊτανά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαράλαμπος Μπόβος, Παύλος Κότσιρας και Μιχάλης Κουτσάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελής Γρετζελιάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χάρης Τομπούλογλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Κοπελούσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Κανταρέλης, Νίκη Καβακοπούλου, Ευτυχία Παπαλουκά, Πέτρος Λαζαρίδης, Χρήστος Δημακόπουλος, Γιάννης Τομπούλογλου και Σπύρος Γραμμένος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων κ. Κασσιανή Ελευθεριάδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Ελένη Κανατά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αντιοχειτών κ. Κατερίνα Γιαζιτζή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδωριανιτών Άρτας κ. Ειρήνη Κορμέντζα-Σταματοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών κ. Ντίνος Κυριαζής, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Φιλαδέλφειας κ. Τασούλα Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Πολιτιστική Αναγέννηση» κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος των Παλαιών Προσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δημήτρης Μαναράκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Συνεργασίας Ελληνικού Οδηγισμού κ. Δήμητρα Στυλιανίδου, ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας «Ευ Αγωνίζεσθαι» κ. Ευάγγελος Γιαννακουδάκης, το μέλος της ΕΚΣ Αεροπροσκόπων κ. Φανή Φωκαϊδου, η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ρένα Ζαλμά, μέλη παλαιότερων Δ.Σ. του Συνδέσμου, οι εκπρόσωποι του τοπικού τύπου κ.κ. Ρένος Αρβανίτης, Γιώργος Καραγιάννης και Βασίλης Βέττος και πολλοί άλλοι.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων ανέφερε :
«Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους. Πέραν αυτού, συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, γι’αυτό και αφιερώνω το κομμάτι μου στη συνέχεια της μνήμης έτσι ώστε αυτή να μη σβήσει ποτέ.»
Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα και τραγούδια από τη Μικρασία από το Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ι.Ν. Αγ. Αναστασίας Περισσού, με υπεύθυνο τον πατέρα Χρυσόστομο Πρασσά, χοράρχη τον διδάσκαλο παραδοσιακής μουσικής κ. Ευάγγελο Σαραντίδη και υπεύθυνο λειτουργίας τον κ. Αθανάσιο Ραυτόπουλο.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, ενώ κλήθηκαν να κόψουν κομμάτια οι παραπάνω παρευρισκόμενοι.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, ευχαρίστησε και βράβευσε την κ. Νανά Δουβλίδου για την παρασκευή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και την πολύχρονη προσφορά της στον Σύνδεσμο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος            Η Γενική Γραμματέας
Κοσκολέτος Σωτήριος            Μυλωνά Κωνσταντίνα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
«ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»
Κοιμήσεως Θεοτόκου 29-31
143 41 Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ.: 2102516175

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  67  =  70