Κωνσταντινούπολη-Μικρασία-Πόντος στις Σέρρες

Από αριστερά: Βασίλης Τζανακάρης, Πέτρος Μεχτίδης και Σωκράτης Κοτζάογλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η παρουσίαση του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2011 «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΜΙΚΡΑΣΙΑ- ΠΟΝΤΟΣ» του Πέτρου Μεχτίδη, στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ» του Επιμελητηρίου Σερρών (ΣΠΕ), την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 7 μ.μ. Για τον συγγραφέα και το βιβλίο του Πέτρου Μεχτίδη, αρχαιολόγο και συντηρητή έργων τέχνης, που εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, μίλησε ο γνωστός Σερραίος ιστορικός συγγραφέας, Βασίλης Τζανακάρης, ο οποίος μάγεψε το κοινό με το λόγο του. Στο ημερολόγιο περιέχεται σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό, ήθη, έθιμα, συνταγές, ποιήματα, τραγούδια και λογοτεχνικά κείμενα από τις Αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», Σωκράτης Κοτζάογλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες του Νομού Σερρών από την Εκκλησία, τον Δήμο, πολιτικοί καθώς και μέλη της Αδελφότητας και άλλων προσφυγικών σωματείων.

Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα συνδιοργάνωσης της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών και των εκδόσεων «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ». Συντόνιζε η δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΤΖΑΟΓΛΟΥ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

« Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

ΙΚΟΝΙΟΥ 5, ΣΕΡΡΕΣ

ΤΗΛ. 2321037350/6937624945

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  20  =  24