Καθιερώθηκαν οι “Μικρασιάτικες Αναμνήσεις 2011” της Ενωσης Μικρασιατών Λαμίας

Οι εκδηλώσεις “Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2011”, καθιερώθηκαν (για πέμπτη συνεχή χρονιά, στην προσφυγική συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να προβάλουν την ιστορία και τον Πολιτισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού),   πραγματοποιήθηκαν  με μεγάλη επιτυχία, αφού το πλήθος του κόσμου που τις παρακολούθησε έμεινε πλήρως ικανοποιημένο και ενθουσιασμένο.

Οι εκδηλώσεις αυτές καταξιώνουν την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας ως φορέα εκπροσώπησης όλων εκείνων των συμπατριωτών μας, που οι πρόγονοί τους, πριν από 89 χρόνια υποχρεώθηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες, να αποδεκατισθούν και τελικά ως πρόσφυγες να εγκατασταθούν στην περιοχή της Λαμίας και αρκετοί απ’ αυτούς από το 1927 και μετά, στον προσφυγικό συνοικισμό της Νέας Μαγνησίας.

Το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στην πλατεία της Νέας Μαγνησίας παρουσιάστηκαν  Μικρασιατικοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγων: Εργαστήρι Πολιτισμού, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπερχειάδος και της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας.

Ακολούθησε  Μικρασιατικό γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα και τους ερμηνευτές: Μάνο Κουτσαγγελίδη και Ανδριάννα Μόκα.


Η Πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Λαμίας Ελένη Κούντζου

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, Ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ. κ. Νικόλαου και ομιλία για τον μαρτυρικό θάνατο του Χρυσοστόμου.

Το βράδυ  παρουσιάστηκε αφιέρωμα στην Σμύρνη και τον Ιεράρχη της στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κων/νου & Ελένης Νέας Μαγνησίας με θέμα: “Η Σμύρνη κάποτε-Ο Χρυσόστομος Σμύρνης- Η καταστροφή της Σμύρνης”.

Συμμετείχε η χορώδια μας, με χοράρχη τον κύριο Ανδρέα Ιωακείμ και η ορχήστρα της σχολής “ΕΝ’ ΩΔΑΙΣ”. Ακολούθησε Ομιλία με θέμα “Η Σμύρνη” από τον πρόεδρο της Ένωσης Σμυρναίων, κύριο Ευάγγελο Τσίρκα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε   υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και με την συμβολή της Ενώσεως Σμυρναίων και της Ιωνικής Εστίας Θεσ/νίκης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν:
  • O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. κ. Νικόλαος
  • Οι βουλευτές του Νομού μας
  • Ο Διοικητής της ΜΕΡ.Υ.Π., Υποστράτηγος Σπυρίδων Παπαρούπας
  • Ο Πρόεδρος της ” Ένωσης Σμυρναίων”, κύριος Ευάγγελος Τσίρκας
  • Η Πρόεδρος της “Ιωνικής Εστίας Θεσ/νίκης”, κυρία Μελπομένη Ρεϊζόγλου και μέλη του Δ. Σ.
  • Η Πρόεδρος του “Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας”, κυρία Ελένη Φωτάκη
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου “ΟΙ ΡΙΖΕΣ”, κύριος Γεώργιος Κουδούνας
  • Ο Γ.Γραμματέας της ” Ένωσης Μικρασιατών Θήβας”, κύριος Δημήτρης Παντέλας και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ελένη Κούντζου

[nggallery id=12]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  42  =  49