Ιστορική μέρα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το Φανάρι παρέλαβε, μετά από 46 χρόνια τους τίτλους ιδιοκτησίας του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, του μεγαλύτερου ξύλινου κτιρίου στην Ευρώπη.

Δικαιώνεται το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, μετά από μια μακροχρόνια προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, δήλωσαν οι δικηγόροι του Πατριαρχείου λίγο πριν παραδώσουν τους τίτλους στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Με τον τρόπο αυτό κλείνει τον κύκλο της μια ιστορία που ξεκίνησε το 1897 με την κατασκευή του κτιρίου, τη μετατροπή του σε ορφανοτροφείο, το κλείσιμο του τελευταίου από τις τουρκικές αρχές το 1964 και, την αμφισβήτηση αρχικά και αφαίρεση στη συνέχεια, του τίτλου ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, την περίοδο 1999-2005.

Όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φροντίσει για την επισκευή του κτιρίου και για τη μετατροπή του σε διεθνές οικολογικό κέντρο. Είναι γνωστές οι ευαισθησίες του Οικουμενικού Πατριάρχη, που κάποιοι τον αποκαλούν και “πράσινο Πατριάρχη”. Ενδιαφέρον για την πρόταση αυτή εξέφρασε και ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: megatv.com

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  6  =