Ημερολόγιο του 2015 της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων

imerologio xania1

Eνα ιδιαίτερα επιμελημένο -ημερολόγιο για το 2015- με έγχρωμες εικόνες απ’την καθημερινή ζωή στη Μικρά Ασία, παρουσίασε προχθές το βράδυ η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων στη φιλόξενη αίθουσα “Κωνσταντινουπολειάδα” του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα, παρουσία αρκετού κόσμου.
Για το ημερολόγιό τους μίλησε η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη υπογραμμίζοντας τα εξής: « Η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων “ο Άγιος Πολύκαρπος” ιδρύθηκε το 1982 από Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στα Χανιά μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, που ακολούθησε την τραγωδία και τον ορυμαγδό της Μικρασιατικής καταστροφής. Εμείς, λοιπόν, οι Μικρασιάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αγωνιζόμαστε μέσα από τις δραστηριότητές μας, να διατηρήσουμε, να προβάλλουμε και να αναδείξουμε, τη Μικρασιατική ιδέα, τον θαυμαστό τρισχιλιόχρονο πολιτισμό μας, και τον πλούσιο λαογραφικό μας θησαυρό».

imerologio xania 2
Η ίδια συνεχίζοντας, επεσήμανε για το ημερολόγιο του 2015 ότι «σ’ αυτή τη φιλόξενη αίθουσα που μας παραχώρησε η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τον δραστήριο και αγαπητό στο πλήρωμα της Εκκλησίας εφημέριο π. Αντώνιο Σαπουνάκη παρουσιάζουμε μαζί με το ημερολόγιό μας για το 2015 και νοστιμότατα γλυκά που έφτιαξαν οι νοικοκυρές της Αδελφότητας. Πρόκειται για μία έκδοση ημερολογίου τοίχου, που πιστεύουμε ότι θα εντυπωσιάσει όλους όσοι το αποκτήσουν και ιδιαίτερα τις νοικοκυρές που θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις έγχρωμες σελίδες με ωραίες εικόνες, να διαβάσουν διάφορες συνταγές ζαχαροπλαστικής από την αγαπημένη μας πατρίδα τη Μικρά Ασία».

haniotika-nea.gr

Facebook Comments Box
,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *