Ημερολόγιο 2011: Κωνσταντινούπολη, Μικρασία, Πόντος

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, υπό την επιμέλεια του αρχαιολόγου Πέτρου Μεχτίδη, κυκλοφόρησε ημερολόγιο του 2011 με τίτλο Κωνσταντινούπολη, Μικρασία, Πόντος.

Μέσα από πλούσιο υλικό αποτυπώνονται η ζωή και οι δραστηριότητες των κατοίκων των χαμένων πατρίδων. Συγκεκριμένα στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται:

• Σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό

• Πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιμα, τις προλήψεις, τη μυθολογία και την ιστορία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Μικρασίας και του Πόντου καθώς και κείμενα για σημαντικά πρόσωπα που γεννήθηκαν και έζησαν εκεί.

• Συνταγές

• Κείμενα περιηγητών και επισκεπτών

• Ποιήματα και τραγούδια

• Λογοτεχνικά κείμενα που σχετίζονται με τις περιοχές αυτές

Μεχτίδης Πέτρος Στ.
Ο Πέτρος Στ. Μεχτίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Είναι αρχαιολόγος και συντηρητής έργων τέχνης και εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει γράψει σειρά άρθρων για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας στα περιοδικά CORPUS και Ιστορικά θέματα. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στη σύνταξη λημμάτων για την Εγκυκλοπαίδεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας Μικρασιατική Ηχώ της «Ένωσης Σμυρναίων». Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του: Ιωνία – Η ιστορία, ο πολιτισμός και τα μνημεία(Βάνιας, 2005), Παράλια της Μ. Ασίας – Ελλήνων μνήμες (Έφεσος, 2006) και Έφεσος – Τρεις χιλιάδες τριακόσια χρόνια Ελληνικής Ιστορίας (Βάνιας, 2007).

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

8  +  2  =