Ημερίδα με τίτλο “Καππαδοκία – Γη Πολιτισμού” στο Προκόπι (Urgup) της Καππαδοκίας από την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων

Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Καππαδοκία – Γη Πολιτισμού” που θα πραγματοποιηθεί στο Προκόπι (Urgup) της Καππαδοκίας την 26η Ιουνίου 2010, στο ξενοδοχείο Perissia.

Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας, θα αποδοθεί στην Παναγιότητά του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο A’ , ο Χρυσούς Σταυρός του Αγ. Βασιλείου από την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων, ως ελάχιστη φόρος τιμής για την συμβολή του στην ανάδειξη του Καππαδοκικού στοιχείου.

Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ΙΙ, μετά του οποίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας θα τελέσει Πατριαρχικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης στη Σινασό την ίδια ημέρα και την επομένη, θα τελεσθεί Πατριαρχικό συλλείτουργο με πλειάδα Αρχιερέων στον Ιερό Ναό των Αγ. Θεοδώρων, στη Μαλακοπή.

Έλληνες και ξένοι καθηγητές και ερευνητές θα λάβουν μέρος και θα ομιλήσουν στην ημερίδα, με πολυπληθές κοινό από εκδρομείς Καππαδοκικών σωματείων, που έχουν οργανώσει προσκυνηματικό ταξίδι στην αγιοτόκο Καππαδοκία.

ΠΕΚΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

26  +    =  27