Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ανοίγει τις πύλες της ξανά, μετά από τριάντα χρόνια, για να φιλοξενήσει έκθεση με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η εικαστική έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη», θα φιλοξενηθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης από τις 28 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από τις 29 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει την Κυριακή 29 Αυγούστου, στις επτά το απόγευμα -μετά τον Εσπερινό στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στην Χάλκη–, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο –ιστορικό κτίριο που δώρισαν μεγαλέμποροι στο ελληνικό δημόσιο προ 70 ετών και λειτουργεί ως κέντρο πολιτισμού– τα εγκαίνια θα τελέσει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας.

Και στις δύο εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες και συλλέκτες, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πνευματικού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα έργα, που στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση, καλύπτουν ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργών διαφορετικών γενεών και τεχνοτροπιών.

Πρόκειται για 101 απόπειρες εικαστικής «αφήγησης» μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές, τη φωτογραφία, το video και την αγιογραφία.

Διακριτή είναι η παρουσία νεότερων καλλιτεχνών, με έργα περισσότερο νοηματικά και αφαιρετικά, που έχουν πηγή έμπνευσης τα αρχετυπικά ψήγματα του πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: Απογευματινή

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  2  =