Ιατροκοινωνικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ)

Η Πανελληνία Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από 48  Καππαδοκικά Σωματεία και Συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Πέρα από τον λαϊκό πολιτισμό που προσπαθεί να διατηρήσει και να αναδείξει  αντιλαμβανόμενη τους δύσκολους καιρούς που περνάει  η χώρα μας έχει συμπεριλάβει στις δράσεις της μια Ιατροκοινωνική ομάδα η οποία επισκέπτεται ανθρώπους τρίτης ηλικίας σε χωριά ανά την Ελλάδα . Το Ιατροκοινωνικό πρόγραμμα της Π.Ε.Κ.Σ  που γίνετε σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές και τους τοπικούς Καππαδοκικούς Συλλόγους ξεκίνησε τον Αύγουστο  του 2011 από τα χωριά του Δήμου Πέλλας  ( Αγροσυκιά , Παλαίφυτο) στην συνέχεια επισκέφτηκε χωριά του Δήμου Κοζάνης ( Πετρανά), του Δήμου Σερβίων (Βαθύλακος) του Δήμου Αλεξανδρούπολης ( Αισύμη) του Δήμου Σουφλίου ( Μεγάλο Δέρειο) ( Νέα Φλογητά Χαλκιδικής ) ( Νέα Ρόδα Χαλκιδικής) ( Νέα Σήμαντρα Χαλκιδικής) τον Δήμο Ιωαννίνων( Μπάφρα Ιωαννίνων) ( ΝεοΚαισάρεια Ιωαννίνων) . Επικεφαλής  της Ιατρικής Ομάδας  είναι ο Καθηγητής Χειρουργικής  – Αγγειοχειρουργικής Α.Π.Θ και  Διευθυντής της  Ε΄Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων της Π.Ε.Κ.Σ κ. Γερασιμίδης Θωμάς και επικεφαλής του προγράμματος ο κ. Ισακίδης  Θεοφάνης πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Σ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτικό προσωπικό και μέλη σωματείων.

 

Το Σάββατο 12 Μαΐου σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Μυλοτόπου  « Οι Καππαδόκες» θα βρίσκονται στο Δημοτικό Ιατρείο του Ν.Μυλοτόπου από τις  9:30 π.μ εως τις 13:30μ.μ και θα πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις

( Αιματολογικό έλεγχο, εξέταση ούρων, Οφθαλμολογικό έλεγχο, Οδοντιατρικό έλεγχο, έλεγχο Ω.Ρ.Λ. εξέταση αγγείων με dopler  και κ.α σε άτομα τρίτης ηλικίας).

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

8  +  2  =