Η Βασιλειόπιττα της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας


Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας  έκοψε την Βασιλειόπιττά της κατά την διάρκεια της Αρτοκλασίας στην μνήμη του προστάτη της Αγίου Αθανασίου στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας.
Τίμησε, επίσης, στο πρόσωπο του β΄ γενιάς Μικρασιάτη, καταγόμενου από τα Βουρλά της Ιωνίας, Αρχιμανδρίτη και Προϊσταμένου του ναού π. Προκόπιο Κοντογιάννη, τους πρώτους πρόσφυγες που ίδρυσαν τον συνοικισμό Νέας Κοκκινιάς το 1922, στα πλαίσια των τιμητικών τελετών για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος Αρχοντία Παπαδοπούλου ο π. Προκόπιος για 53 συνεχή χρόνια διακονεί ακούραστα και με αγάπη την Εκκλησία και την κοινωνία της Νίκαιας..
Στο εκκλησίασμα μοιράστηκαν άρτος και βασιλειόπιττα, καθώς και πανηγυρική έκδοση της εφημερίδας της Ένωσης ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ που περιείχε συνοπτικά την ιστορία των ναών της Νίκαιας από το βιβλίο της Προέδρου η ΑΤΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Την εφημερίδα σελιδοποίησε ο Γεν. Γραμματέας Αντώνης Παπαδόπουλος και εκτύπωσε δωρεάν ο Παύλος Νικηφοράκης.
Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Νικαίας-Αγ. Ιωάν. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη των Μικρασιατικών Συλλόγων Νικαίας Βιθυνών, Δαρδανελλιωτών, Εφεσίων, Πισιδών, Σεβδικιωτών, Ρενκιωτών, Σμυρναίων, Ποντίων, συμπατριώτες, φίλες και φίλοι.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  4  =