“Η Ρεθυμνιώτικη Πένα και οι Πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής”

Μόλις κυκλοφόρησε

Γιώργος Φρυγανάκης :

“Η Ρεθυμνιώτικη Πένα και οι Πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής”

Το βιβλίο αποτελεί μια αναστοχαστική αναδρομή στα ίχνη που άφησε στη διαδρομή της η πένα των Ρεθυμνιωτών σχετικά με την Τραγωδία του ’22.

Το 320 σελίδων βιβλίο διατίθεται στα γραφεία της εφημερίδας «Ρέθεμνος» (Γραφικές Τέχνες Καραγιαννάκη), Γερακάρη 60-62 (όπισθεν ΟΤΕ), Ρέθυμνο 74100. Τηλ.28310 58800.

Τιμή βιβλίου (εντελώς συμβολική): 10 ευρώ. Τα κέρδη θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Μνημείου Μικρασιατικής Καταστροφής και Αλησμόνητων Πατρίδων στην Πλατεία Μικρασιατών Ρεθύμνου∙ μνημείου με τεράστια ιστορική, διδακτική και συναισθηματική αξία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Για τη Μικρασιατική Καταστροφή ή συντομογραφικά το «’22» χύθηκαν ποτάμια δακρύων και θάλασσες μελάνης. Για μας τους σύγχρονους Έλληνες έχει τεράστια σημασία – συναισθηματική, ιστορική και διδακτική- να αναβαφτίζουμε μέσα τους τη μνήμη μας. Για μας, ειδικότερα, τους Ρεθυμνιώτες έχει ιδιαίτερη σημασία το να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας μέσα από τα διάφορα ίχνη που άφησε στη διαδρομή της η Ρεθυμνιώτικη πένα αναφορικά με τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Τραγωδίας. Tο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια μικρή συμβολή στην ιχνηλασία αυτή.

Το βιβλίο αποτελεί μια αναστοχαστική αναδρομή στα ίχνη που άφησε στη διαδρομή της η πένα των Ρεθυμνιωτών σχετικά με την Τραγωδία του ’22

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

73  +    =  76