Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων έκοψε την πίτα της

Στις 4 Φεβρουαρίου 2012 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, έκοψε την βασιλόπιτα της, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα των Δυτικομακεδονικών σωματείων που και αυτή τη φορά ήταν κατάμεστη.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Πανοσολογιότατε ,Πατέρα Νεκτάριε

       Η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα και ενισχύει τους δεσμούς μας.

Κύριοι εκπρόσωποι της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης χαιρόμαστε που είστε μαζί μας.

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Χαριλάου Κ. Κεραμέως σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας καθώς και για την αρωγή σας

Σεβαστέ μας κ. Καθηγητά,  η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα.

Κυρίες και Κύριοι Εκπρόσωποι των συλλόγων μελών της ΠΟΘΣ

ΣΤΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ  ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΘΣ

Άλλωστε η παρουσία σας μας ενισχύει και μας δίνει τη δύναμη εκείνη που είναι αναγκαία για να συνεχίζουμε ώστε να ήμαστε χρήσιμοι και όχι απλά ευχάριστοι

Κυρίες και Κύριοι, φίλοι της Θράκης μας και του Θρακικού Ελληνισμού.

 

Χριστός γεννάτι, χαρά στον κόσμο, χαρά στον κόσμο, χαρά στα παλληκάρια

Μας αξίωσε και φέτος ο Θεός να ακούσουμε τις παιδικές φωνές να τραγουδούν τα κάλαντα και τις χορωδίες των πολιτιστικών συλλόγων  στους τοπικούς άρχοντες και μας όπλισαν με υπομονή και κουράγιο για να απολαύσουμε μικρές και μεγάλες χαρές που περικλείουν οι εορτές του δωδεκάμερου και να αποσπαστούμε έστω και προσωρινά από τους προβληματισμούς, την ανασφάλεια. την κατήφεια.

Χαρά στον κόσμο αναφωνήσαμε το βράδυ της αλλαγής του χρόνου και ευχηθήκαμε όλοι μας αλλά και ζητήσαμε  από τον Κύριο να μεσιτεύσει για τη σωτηρία της πατρίδας μας για να απαλλαγούμε από τους τρείς Μάγους –Τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Μέρκελ και Σαρκοζί.

 

 

Η ελπίδα αγαπητοί μου φίλοι δεν χάθηκε. μας περιμένει σε κάποιο σταυροδρόμι αρκεί να εμπνεόμαστε από προσδοκία και αισιοδοξία. Η απογοήτευση και η κακομοιριά αφενός δεν μας πρέπουν και αφετέρου δεν είναι λύση. Λύση είναι να βρούμε τη δύναμη να αποβάλλουμε τη ψυχοφθόρο εσωστρέφεια, να καθοδηγήσουμε τους νέους μας να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν τη δύσκολη καθημερινότητα, και όλοι μαζί να στρατευθούμε ,οπότε ενωμένοι και δυνατοί, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε να το κάνουμε, να δημιουργήσουμε νέα πεδία δράσης, νέες αναζητήσεις, να κάνουμε καινούργιες προσπάθειες, να προσπαθήσουμε για ευρηματικότητα, και ναι, γιατί όχι, να επιστρέψουμε στις ρίζες μας που δεν είναι οπισθοδρόμηση, όπως θέλουν κάποιοι να ισχυρίζονται  και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία τον καινούργιο χρόνο.

 

Σεβαστοί προσκεκλημένοι   από το μικρό αυτό βήμα, αλλά στην ουσία πολύ μεγάλο γιατί αγγίζει ψυχές και συνειδήσεις, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας ευχηθώ τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ.

ΓΕΡΟ ΚΟΡΜΙ, ΓΕΡΟ ΣΤΑΥΡΙ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝ΄ ΟΥΛ’ ΓΕΡΟΙ

ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΡΔΟΙ

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Παντελής Αθανασιάδης,  Θρακιώτης δημοσιογράφος ανέπτυξε τη θεματολογία του , « το θέατρο στη Θράκη», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους προσκεκλημένους, αποκαλύπτοντας μία άλλη πτυχή της παιδείας, του πολιτισμού και της κουλτούρας του Θρακικού Ελληνισμού. Η Π.Ο.Θ.Σ. για τη συνεργασία  και την προσφορά του τον τίμησε με την απονομή αναμνηστικής παλκέτας.

Η ομιλία του κ. Αθανασιάδη θα δημοσιευθεί στην ενότητα Αρθρογραφία-Ομιλίες

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικής διάκρισης στον Ελλογιμότατο  καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Α. Βακαλόπουλο για την αέναη του προσφορά προς το Θρακικό Ελληνισμό, την οποία  με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. , απένειμε ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Χαριλάου Κ. Κεραμέως. Κωνσταντίνος Κεραμεύς. Ο κ.Βακαλόπουλος για μια ακόμη φορά επεσήμανε ότι η Θράκη ήταν μια γιατί είχε κοινή ιστορία,πολιτισμό,θρησκεία, λαικό πολιτισμό,παιδεία, και ότι η γενοκτονία του Ελληνισμού της καθημάς Ανατολής ξεκίνησε από τη Θράκη.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  44  =  45