Η ΟΠΣΕ αποχαιρετά τον Χάρη Σαπουντζάκη

You are currently viewing Η ΟΠΣΕ αποχαιρετά τον Χάρη Σαπουντζάκη

Βαθιά θλίψη και οδύνη για όλους τους απογόνους των αειμνήστων Μικρασιατών προσφύγων. Έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή ο Χάρης Σαπουντζάκης, ο άνθρωπος με την τεράστια προσφορά, για πολλά χρόνια, στην Μικρασιατική ιδέα.

Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος(ΟΠΣΕ) και για 35 χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, πρώτος Πρόεδρος του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Χάρης Σαπουντζάκης, είχε τιμηθεί το 2016  από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με το μετάλλιο Α΄τάξεως για την «πολύτιμον προσφοράν του εις την διατήρηση της μικρασιατικής μνήμης και παραδόσεως».

Επίσης το 1993 παρέλαβε, ως Πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης, το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το επιτελούμενο έργο στο σωματείο του. Φυσικά έχει τιμηθεί και από την ΟΠΣΕ το 2018 για όλα όσα έχει προσφέρει. Υπήρξε ως εκπρόσωπος της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας μέλος της πρώτης διοίκησης της Ο.Π.Σ.Ε και ένας εκ των εισηγητών του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης, το 1985, που οδήγησε τελικά στην ίδρυση της Ομοσπονδίας.

Μεταξύ των πολλών δράσεων του, έχει γράψει βιβλία παιδαγωγικού και διδακτικού περιεχομένου. Παράλληλα έχει συγγράψει ή έχει εισηγηθεί την έκδοση βιβλίων που αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό γενικότερα της Μικρασίας και ειδικότερα της Πισιδίας και της Σπάρτης, αλλά βέβαια και της Νέας Ιωνίας. Συμμετείχε ως εισηγητής σε πανελλήνια συνέδρια ενώ δεκάδες μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε τοπικά έντυπα και στον ημερήσιο τύπο.

Η εξόδιος  ακολουθία του Χάρη Σαπουντζάκη θα  γίνει  την  Παρασκευή  14-6-2024 στις  12:00  στον  Ναό  των  Αγ. Αναργύρων  στην  Ν.Ιωνία  και  η  κηδεία  στο  Νεκροταφείο  του  Κόκκινου  Μύλου .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του, ενώ αντιπροσωπεία της θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και θα κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Το ΔΣ της ΟΠΣΕ