You are currently viewing Η ομιλία του κ. Παχόπουλου στην Γενική Συνέλευση της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ

Η ομιλία του κ. Παχόπουλου στην Γενική Συνέλευση της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ

cpolitan

ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ κ.ΘΕΜ. ΠΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.

ΤΗΣ 12ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι,

 

Σήμερα αντί να συζητάμε το γεγονός της διάψευσης των προσδοκιών από το θρυλούμενο μέχρι πρότινος ”πακέτο” εκδημοκρατισμού της Γείτονος Χώρας, στο οποίο δυστυχώς η Διοίκηση της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ, επένδυσε όλη την πολιτική της, παρά τις κατά καιρό παρατηρήσεις και επισημάνσεις μας, αντιθέτως γινόμεθα μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επιθέσεως έναντιον του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, με αβάσιμες αιτιάσεις για δήθεν αντιθεσμικές συμπεριφορές του, μάλιστα δε σε χρονικά άκρως ύποπτη στιγμή – παραμονές δηλαδή των εκλογών αναδείξεως Αντιπροσώπων του Συλλόγου μας και των επικειμένων εκλογών της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.

Και διερωτάται κάθε λογικώς σκεπτόμενος, μήπως κύριοι της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. θα σας συνέφερε το να μη διενεργήσει εκλογές ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, όπως άλλωστε έπραξε προ τριετίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά το γεγονός της προκήρυξης αυτών των εκλογών φαίνεται ”σας χάλασε τη μανέστρα” κατά το κοινώς λεγόμενο

Αλλά ας έλθουμε επί της ουσίας να δούμε ποιος έπρεπε να εγκαλείται και να λογοδοτεί σήμερα, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ή η ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.

 

Η Διοίκηση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών:

 

α) Με τις αδέξιες, ζημιογόνες πολιτικές και συμπεριφορές της, όπως και δηλώσεις παραγόντων της, τα οποία περιττεύει να αναλύσω, πέτυχε την δημιουργία στην Ελληνική Κοινή Γνώμη να διαχέονται ερωτηματικά περί της εθνικής υποστάσεως των Κωνστατινουπολιτών, με τις ανάλογες επιπτώσεις τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά μας. Δεν έχουμε παρά να παρακολουθήσουμε τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο καθώς και το διαδίκτυο.

Και όλα αυτά δυστυχώς, χωρίς να έχετε, υποτίθεται, πετύχει τον αντικειμενικό σκοπό, ο οποίος διαψευστηκε δυστυχώς με τις τελευταίες εξελίξεις και εξαγγελίες στην Γείτονα Χώρα.

β) Ας έλθουμε όμως και στο μέτωπο της ενότητας και της συνεργασίας τόσο εν Ελλάδι όσο και στην Γενέτειρα μας Κωνσταντινούπολη. Και μόνο η σημερινή Γεν. Συνέλευση αποτελεί τραγικό και αυταπόδεικτο παράδειγμα αποτυχίας σας. Όταν η Διοίκηση ενός δευτεροβαθμίου σωματείου όπως είναι η Ομοσπονδία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση και εγκαλεί ένα σωματείο μέλος του, το οποίο σωματείο έχει μία λαμπρά ιστοριά 85 ετών με προσφορά και αγώνες οι οποίοι αναγνωρίζονται πανελληνίως – δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα ΜΜΕ – τότε αυτή η Διοίκηση έχει αποτύχει τουλάχιστον πολιτικά κατά τρόπο παταγώδη..

Ας έλθουμε όμως και στα της Πόλεως. Πράγματι ποία είναι τα αποτελέσματα της ενασχολήσεως σας με τα Κοινά της Ομογένειας μας στην Κωνσταντινούπολη; Μήπως η επιτυχία σας ήταν ο εύσχημος τρόπος αποκλεισμού σας από τα δρώμμενα της Παιδουπόλεως ή μήπως η απουσία σας στις διεργασίες αναφορικά με την λειτουργία του Κεντρικού Παρθεναγωγείου ως Πανεπιστήμιο ή μήπως η δυσφορία παραγόντων κυρίως εκπαιδευτικών αναφορικά με διαβουλέυσεις που κάμνετε στην Άγκυρα χωρίς προηγούμενη προσυνεννόηση με αυτούς.

γ)Επιχειρείται να αμφισβητήσετε το Εθνικό Κέντρο του Ελληνισμού, δηλαδή την Χώρα μας, δια μέσου δημοσιογραφικών άρθρων σε εφημερίδα και μπλογκς που απηχεί τις απόψεις σας, αλλά το κυριώτερο όλων είναι η πρόσφατη επίσημη Αναφορά που καταθέσατε σε Διεθνη Οργανισμό (Ο.Α.Σ.Ε), όπου εκπροσωπούνται μάλιστα δια διπλωματικών αποστολών 57 κράτη και αναφέρεστε ότι διαπραγματεύεστε με τις τουρκικές αρχές, κατακρημνίζοντας έτσι εν τοις πράγμασι όλο το καταγγελτικό μας οπλοστάσιο.

Πράγματι, μήπως έχετε την ψευδαίσθηση ότι αποτελείται κρατική οντότητα. Διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ίσων οντοτήτων, στην προκειμένη περίπτωση κρατικές με κρατικές αρχές και όχι ο θύτης με το θύμα.

Κατά συνέπεια σήμερα έπρεπε να είμεθα εδώ για να ελεγχθείτε και να εγκαλείστε εσείς για αντιθεσμικές και επιζήμιες συμπεριφορές, καθόσον έχετε δυστυχώς αποτύχει στο έργο σας και όχι ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ο οποίος χάριν της ενότητας εδώ και έξι χρόνια τα έχει επισημάνει αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Τελειώνοντας, είμαι πεπεισμένος , ως ένα από τα ιστορικά στελέχη του Συλλόγου μας, ότι ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών όντας μία ήρεμη και σοβαρή δύναμη, θα παραμείνει ακλόνητος στις από δεκαετιών αρχές του, θα συνεχίσει το εθνωφελές έργο του, λογοδοτώντας μόνο στα μέλη του και στην ελληνική και κωνσταντινουπολιτική κοινή γνώμη ,αντιμετωπίζοντας τον ελληνισμό όπως πάντοτε ενιαίο και αδιαίρετο.

 

Ευχαριστώ

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +  3  =