Η Ο.Π.Σ.Ε στηρίζει τους Μικρασιάτες του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού Κρήτης

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εστερικών κ. Ραγκούση και τους μικρασιάτες κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού Κρήτης, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείωνν Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε) εκπροσωπώντας 185 Μικρασιατικά Σωματεία, εκφράζει τη συμπαράσταση της στο αίτημα τους και ζητά την γενικότερη εξαίρεση Δήμων με ιστορικές ονομασίες της Μικράς Ασίας από το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Ακολουθεί η επιστολή

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 10

ΑΘΗΝΑ 5 ΜΑΙΟΥ 2010

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

Εξοχότατο Υπουργό

Του Υπουργείου ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Β. Σοφίας 15 106 74 ΑΘΗΝΑ

Κοιν.: 1) Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Αλικαρνασσού Κρήτης.

2) Επιτροπή πρωτοβουλίας Κατοίκων Ν. Αλικαρνασσού Κρήτης

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση Δήμων με ιστορικές ονομασίες της Μικράς Ασίας από το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Εξοχότατε Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) μετά από αναλυτική ενημέρωση του Διοικητικού της Συμβουλίου κατά την έκτακτη συνεδρίαση αυτού, της 4ης Μαΐου 2010 , στην Αθήνα και αίτημα, της Επιτροπής του Σωματείου Μικρασιατών Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης, εκφράζοντας και τα Διοικητικά συμβούλια 185 σωματείων μελών της, τάσσεται ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της

μη συνένωσης του Δήμου ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ με τον Δήμο Ηρακλείου. Να συνεχίσει να υφίσταται ως ξεχωριστός δήμος στα πλαίσια του σχεδίου «Καλλικράτης», φέροντας το ιστορικό αυτό όνομα το οποίο μας παραπέμπει ευθέως στις αλησμόνητες πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.

Θεωρούμε ότι, πέραν των προβλημάτων λειτουργίας και ανάπτυξης τα οποία θα προκύψουν από την υποχρεωτική συνένωσή του,(αλλά και άλλων δήμων με ονομασίες από τις αλησμόνητες πατρίδες) η ίδια η ονομασία του Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού εκφράζει την καταγωγή, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, των κατοίκων του από την Μικρά Ασία και την καθ΄ ημάς Ανατολή και η απώλεια αυτού του ονόματος συνιστά υποτίμηση της ιστορικής μνήμης και των αισθημάτων τους.

Ως Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων, πιστεύουμε πως οτιδήποτε συντηρεί τη μνήμη αυτή, θα πρέπει να παραμένει αναλλοίωτο, όπως αναλλοίωτη θα πρέπει να μένει η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού.

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

67  +    =  68