Η Μικρασιατική Καταστροφή και οι απορίες των εκπαιδευτικών

Με την διάλεξη του Βλάση Αγτζίδη,   “Η Μικρασιατική Καταστροφή ως κύρια συνθήκη διαμόρφωσης του σύγχρονου γεωπολιτικού χάρτη” ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκσηλώσεις μνήμης “Ιωνικές Ημέρες” της Ενωσης Μικρασιατών  Θήβας.

Η εκδήλωση παραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αιθουσα της Μικρασιατικής Εστίας, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Βοιωτίας και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια υψηλού επιπέδου ανάλυση για ένα θέμα που οι προεκτάσεις του παραμένουν επίκαιρες και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στην περιοχή και τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Την παρουσίαση του Β.Αγτζίδη ανέλαβε με επιτυχία η φιλόλογος Τριανταφυλιά Λαλιώτη, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος που ακολούθησε με τους εκπαιδευτικούς καθώς και από αυτή την εκδήλωση είναι ξεκάθαρο πως  και οι ίδιοι αναζητούν ανάλογες ευκαιρίες επιμόρφωσης.

Η αλήθεια είναι μία αλλά οι ερμηνείες πολλές και ανάλογα με την πλευρά που θέλει κάποιος να μελετήσει την ιστορία, τόνισε στην ομιλία του ο Βλάσης Αγτζίδης. Η αναψηλάφηση της δίκης των Εξι αποτελεί ύψιστη προσβολή προς τους Μικρασιάτες αλλά και όλους του Ελληνες, καθώς η μικρασιατική καταστροφή και η σφαγή που έγινε στη Σμύρνη αποτελεί από μόνη της μια γενοκτονία, την οποία δεν έχουμε μελετήσει όσο θα έπρεπε αφού αποσιωπήθηκε τόσο από την Τουρκία όσο δυστυχώς και από την Ελλάδα.


Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  58  =  67