You are currently viewing Η ΛΥΚΙΑ ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία για τη διάσωση της μνήμης Mακρηνών Λιβισιανών

Η ΛΥΚΙΑ ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία για τη διάσωση της μνήμης Mακρηνών Λιβισιανών

Η ΛΥΚΙΑ ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία για τη διάσωση της μνήμης των προγόνων μας και ζητά τη βοήθεια και συμμετοχή και της δικής σας οικογένειας.

Καθώς τα περισότερα ιστορικά αρχεία για τη Μάκρη και το Λιβίσι εντός και εκτός Ελλάδας έχουν πλέον συλλεγεί ,μεταφραστεί και μελετηθεί για να συμπεριληφθούν στις επόμενες εκδόσεις της ΛΥΚΙΑΣ, όλο το βάρος της προσπάθειάς μας πέφτει πλέον στΙς οικογενειακές μαρτυρίες και αρχεία με στόχο τα παρακάτω σημαντικά:

1.ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΚΡΗΝΩΝ ΛΙΒΙΣΙΑΝΩΝ

Υπάρχουν ήδη 300 μαρτυρίες στο αρχείο, που αφορούν όμως μόνο 200 απο τα 600 Μακρηνολιβισανά επίθετα/οικογένειες (δείτε και λίστα στις ‘’Παρουσιάσεις’’ του σάιτ της ΛΥΚΙΑΣ www.lycia.gr)  Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας ώστε να σώσουμε  μια προφορική μαρτυρία απο τον πιο ηλικιωμένο, πρόσφυγα 2ης γενιάς κάθε οικογένειας που διατηρεί μνήμες ,για τις υπόλοιπες 400 οικογένειες. Δείτε το συνημμένο ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για διευκόλυνση . Αν υπάρχει ήδη μια παλιά καταγραφή/μαρτυρία σε βίντεο-ήχο-κείμενο απο τους πατεράδες-παππούδες 1ης γενιάς , είναι ακόμα πιο πολύτιμη, καθώς και ένα πολύτιμο δώρο για την επόμενη γενιά.

2.ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ

Ακόμα και αν δεν υπάρχει μέλος της οικογένειας που να θυμάται κάτι, το 1ο μέρος του ερωτηματολογίου που αφορά τη γενεαλογία, είναι πολύ σημαντικό να συμπληρωθεί για  να μας βοηθήσετε στη δύσκολη προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα Ψηφιακό Γενεαλογικό Δέντρο Μάκρης και Λιβισιού, ενώνοντας όλα τα επιμέρους οικογενειακά δέντρα μεταξύ τους και συνδέοντάς τα με τις Οθωμανικές Απογραφές Πληθυσμού 1830-1880  που έχουμε ήδη μεταφράσει. Έτσι θα μπορέσετε να συμπληρώσετε και να επεκτείνετε το οικογενειακό γενεαλογικό σας δέντρο εώς και πρίν το 1800, δηλαδή 2-3 γενιές πίσω απο τον παππού η τον προπάππο σας.

3.ΚΕΙΜΗΛΙΑ

Αν η οικογένεια έφερε μαζί της  απο τα πάτρια , η κράτησε απο τον προσφυγικό συνοικισμό, μια εικόνα έγγραφο, φωτογραφία, φορεσιά, υφαντό,σκεύος η άλλο αντικείμενο, θα ήταν πολύ σημαντικό να μας στείλετε αντίγραφα . Κάθε φαινομενικά ασήμαντο ντοκουμέντο έχει να πει πολλά . Μαζεύοντας επίσης απο πολλές οικογένειες αντίγραφα κειμηλίων θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ,πάντα με την άδειά σας, σημαντικές μελλοντικές εξειδικευμένες εκδόσεις (πχ εκκλησιαστικά κειμήλια Μάκρης Λιβισιου κτλ)

Ως ΛΥΚΙΑ δεσμευόμαστε :

1.Να φυλάξουμε τα πολύτιμα οικογενειακά σας στοιχεία ΜΟΝΟ για μελέτη και να μην τα δημοσιεύσει/εκδόσει χωρίς τη γραπτή σας άδεια.

2.Να σας στείλουμε όπως ήδη έχει κάνει για πολλούς πατριώτες, γενεαλογικά/ιστορικά στοιχεία για την οικογένειά σας.

3.Να σας ενημερώνουμε τακτικά για την πρόοδο της εκστρατείας

Σώστε την οικογενειακή σας μνήμη πρίν οι παλαιότεροι χαθούν και βοηθήστε τη ΛΥΚΙΑ να μελετήσει και να διασώσει τη μνήμη των προγόνων Μακρηνών-Λιβισιανών. Μια ώρα χρόνος, ένα κινητό τηλέφωνο για να πάρετε μια βιντεο-μαρτυρία και να βγάλετε μερικές φώτο, η εναλλακτικά ένα ψηφιακό κασετόφωνο και μια φωτογραφική μηχανή αρκούν.

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!!

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΣΥΡΕΤΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΤΕ ΑΠΟ  ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ/ΣΥΡΤΑΡΙΑ/ΠΑΤΑΡΙΑ/ΥΠΟΓΕΙΑ, ΟΤΙ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ’22!!!

Προλάβετε τους ανθρώπους όσο ακόμα είναι ζωντανοί και υγιείς. Κρατήστε τη μνήμη τους για την επόμενη γενιά.

Ευχόμαστε να περάσετε όμορφες γιορτές  με υγιεία,αγάπη,δημιουργικότητα  , σεβασμό για το παρελθόν και ελπίδα για το μέλλον!!!

 

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Τάσος  Κακλαμάνης (Χημικός Μηχανικός/Ερευνητής)-Εύα Αχλάδη (Τουρκολόγος/Ερευνήτρια)

Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών “ΛΥΚΙΑ”

Σαμψούντος 6 , Αιγάλεω 12242 ,Τηλ +30 6977 841099

Mail: kaklamanist@yahoo.gr και lyciagreece@gmail.com ,

Facebook : Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών “Λυκία” – Society of Historical Research “Lycia”

Site: www.lycia.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

4  +    =  6