Η ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας είναι πραγματικότητα!

Αφού πέρασαν τα, αναμενόμενα, επίπονα πρώτα βήματα της αναζήτησης ιδρυτικών μελών και της σύστασης καταστατικού, είκοσι ιδρυτικά μέλη αποτελούν τους θεμελιωτές της προσπάθειας και ανοίγουν δημόσιο διάλογο σε θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό. Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, πραγματοποίησαν την τρίτη δημόσια ανοικτή συζήτηση. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από θερμούς Μικρασιάτες του Νομού Λάρισας με ρίζες από όλες τις περιοχές της Μικράς Ασίας, οι οποίοι προσήλθαν και συμμετείχαν στη συζήτηση κατενθουσιασμένοι.

Τη συζήτηση παρουσίασαν τα ιδρυτικά μέλη της προσωρινής διοίκησης: ο κ.Χρήστος Παυλίδης, εμπνευστής της πρωτοβουλίας ίδρυσης του Συλλόγου, ο κ.Γιώργος Καρύδης και ο κ. Αργύρης Ταραμονλής από τους πρωτοστατούντες στην ίδρυση, και η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία έχει και την ιδιότητα της Έφορου Κεντρικής Ελλάδος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.).

Ομίλησαν για το σκεπτικό ίδρυσης του Συλλόγου, καθώς και για την ζωή των προγόνων μας στη Μικρά Ασία. Προσκλήθηκαν και οι τοπικοί φορείς, ενώ παρευρέθηκε ο κ.Χρήστος Καλομπάτσος εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας.

Οι εγγραφές μελών συνεχίζονται με επιτυχία .

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Παυλίδης Χρήστος 6977611366

Περισσότερα :

http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  38  =  44