Η Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας επανασυνδέει τις σχέσεις της με τη Λακωνική Σπάρτη

episkepsi-dimarxlakonsp

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, την προσπάθεια σύσφιξης δεσμών με το δήμο της Σπάρτης, της Λακωνικής Σπάρτης. Έτσι αφού μεσολάβησε ένα διάστημα, κατά το οποίο είχε χαλαρώσει κάπως η επικοινωνία κι η ανταλλαγή επισκέψεων, το βράδυ της 12ης Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης, στη Ν. Ιωνία δόθηκε το έναυσμα για μια νέα περίοδο ανταλλαγών και εκπόνησης κοινών προγραμμάτων με βάση την ιστορία και τον Πολιτισμό.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκoς, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Πιέρρο Πλαγιανάκο, επίτιμο δικηγόρο, Δημήτρη Σκελάρντι, επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων επισκέφθηκαν την έδρα της Ενώσεως, στη Ν. Ιωνία, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προεδρείου της.

Την αντιπροσωπεία των Σπαρτιατών υποδέχθηκε θερμά ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως και η Εξελ. Επιτροπή της, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χάρη Σαπουντζάκη, ο οποίος μαζί με ορισμένα μέλη της Ενώσεως τα οποία είναι και στη σημερινή διοίκηση της, είχαν τότε 1992 πρωτοστατήσει στην υλοποίηση της ιδέας της σύσφιξης με τη Λακωνική Σπάρτη.

Προηγήθηκε ξενάγηση των φιλοξενουμένων στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου (μουσείο εκθεμάτων, βιβλιοθήκη, εκθεσιακός χώρος, με την τρέχουσα έκθεση ντοκουμέντων από την ιστορία της Ν. Ιωνίας).

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων που συμπεριέλαβε ενδιαφέρουσες προτάσεις για το άμεσο μέλλον, όπως οργάνωση κοινών εκδηλώσεων, εκθέσεων κ.λ.π. επισκέψεις για παρακολούθηση σημαντικών δρωμένων (όπως π.χ. τα « Παλαιολόγεια» στη Σπάρτη) ξεναγήσεις στο Μυστρά, ομιλίες-διαλέξεις στη Σπάρτη και τη Ν. Ιωνία, εκδόσεις κοινού ιστορικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.

Παρόντα ήταν σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και της Εξ. Επιτροπής της Ενώσεως ήτοι οι: Χάρης Σαπουντζάκης, Ηλίας Μωραλόγλου, Νίκος Χατόγλου, Λουκάς Χριστοδούλου, Όμηρος Ακιανίδης, Ξένια Παλλιόγλου, Βασιλεία Ζαχαράκη, Σίμος Ιντζόγλου, Δημήτρης Μωραλόγλου, Κοσμάς Χατόγλου, Στάθης Ουλκέρογλου, Αθανάσιος Γουναρίδης, Σταύρος Παπαγερασίμου, Κωνσταντίνος Χατζηαποστόλου.

Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος χάρισε στην Ένωση τη σημαία του δήμου Σπάρτης και ένα μικρό ανάγλυφο περικεφαλαίας. Από τη μεριά της η Ένωση χάρισε στα μέλη της αντιπροσωπείας το Λεύκωμα: «Οι  Σπαρταλήδες στην παλιά και τη νέα πατρίδα», όπου και γίνεται εκτενής αναφορά στο ιστορικό της ιδέας σύσφιξης δεσμών με τη Σπάρτη της Λακωνίας, καθώς και άλλες εκδόσεις του συλλόγου.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  24  =  29