Η Ενωση Σμυρναίων έκοψε την πίτα της

tsivikpap

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δείπνο και η κοπή της Βασιλόπιτας της Ενωσης Σμυρναίων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Παρασκευή 15/2/13 παρουσία  προσκεκλημένων, μελών και φίλων της.

Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων Ε.Τσίρκας,  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι η χρονιά που έφυγε ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη για την Ενωση,  αλλά και η νέα ξεκινά ελπιδοφόρα. Ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, τη Σοφία Μπαλάνου για την παρουσίαση του προγράμματος και τη γραμματέα της Ενωσης Κορίνα Σπηλιώτη, καρδιά και σκλάβα της οργανώσεως της σημερινής βραδιάς, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Πολλά έγιναν,  τόνισε, για τα οποία δεν θέλω σήμερα να αναφερθώ για να μην καταχρώμαι του χρόνου σας, αλλά και γιατί ο σκοπός της σημερινής συγκεντρώσεως είναι όχι ο απολογισμός έργου, (αυτόν θα τον κάνουμε κατά την Γενική μας Συνέλευση την 6η Απριλίου 2013), αλλά κυρίως για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να ακούσουμε πολύ καλή μουσική από τους εκλεκτούς μουσικούς μας, να χορέψουμε, αν κάποιοι χορευτάδες το κρίνουν σκόπιμο. Διασκεδάστε επομένως.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  και ο νέος πρόεδρος της ΟΠΣΕ, Αντώνης Οραήλογλου, που συνοδεύονταν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών Ελένη Τσακίρη και τη Γραμματέα της ΟΠΣΕ Ελπίδα Μπρούμου, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός με τη σύζυγό του,  σοπράνο Βάσω Παπαντωνίου, η οποία ήταν η τιμώμενη μικρασιάτικη  προσωπικότητα της βραδιάς  και εκπρόσωποι μικρασιατικών συλλόγων.

sm3Την Βασιλόπιτα ευλόγησε για άλλη μια φορά  ο αιδεσιμώτατος Πέτρος Μελιδώνης, ο οποίος συγκίνησε και φέτος τους φίλους και τα μέλη της Ενωσης με τις  αναφορές του στη Σμύρνη, δεν γνωρίσαμε  τόνισε, τα μεγαλεία εκείνης της μάγισσας, της νύφης που εδώ και 90 χρόνια κοιμάται κάτω απο τις στάχτες της και που  σε αυτόν τόπο  της Ιωνίας, γεννήθηκε και ανδρώθηκε ό,τι ωραιότερο, ό, τι υψηλότερο, ό,τι μεγαλύτερο, ό, τι καλύτερο γνώρισε ο κόσμος, αυτό που λέμε “πολιτισμός”.

Το φλουρί κέρδισε το  μέλος της Ενωσης Σμυρναίων και πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής Βούλα Παπαγεωργίου.

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε η Χορωδία της Πανελλήνιας Ενωσης Εφεσίων με την διευθύντρια της Μαρία Τζανουκάκη και το γλέντι που ακολούθησε το μουσικό σχήμα ΔΗΘΕΝ με τη Βιβή Βουτσελά στο τραγούδι.

Δείτε το βίντεο

Δείτε τις φωτο

[nggallery id=83]

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

61  +    =  69