Η εκδήλωση της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου για την Μικρασιατική Καταστροφή

2265715220135628_b_ekdhlwsh

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, παράρτημα Αλιβερίου, για την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη από το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων τού Γυμνασίου Αλιβερίου .

Προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΣΜΥΡΝΗ: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης». Στην εκδήλωση παρευρέθη και μίλησε η δημιουργός και σκηνοθέτις της ταινίας Μαρία Ηλιού.

 

Το εκλεκτό ακροατήριο καταχειροκρότησε την ταινία και υπέβαλε πλήθος ερωτήσεων στην Μαρία Ηλιού, η οποία απάντησε ευχαρίστως. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση πολλών από τους θεατές οι οποίοι έλκοντας την καταγωγή από τη Μ. Ασία και τη Σμύρνη φορτίστηκαν συναισθηματικά καθώς παρακολούθησαν τις δραματικές στιγμές από την καταστροφή της Σμύρνης.

 

Η κ. Μαρία Ηλιού έφυγε κατενθουσιασμένη από το «εκπληκτικό κοινό» όπως το χαρακτήρισε, την θριαμβευτική υποδοχή της ταινίας και την άψογη φιλοξενία εκ μέρους του ΔΣ του Τ.Τ. Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου κ. Βασίλης Ντόβολης , ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αλιβερίου κ. Γιώργος Κατσαμάγκος κ.ά.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

14  +    =  21