Η Δράμα τιμά τον ‘Αγιο Χρυσόστομο Σμύρνης

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, η Δράμα θα εορτάσει πανηγυρικά τη μνήμη του εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης του με διήμερες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση στο προαύλιο του ναού με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον τραγουδιστή κ. Βαγγέλη Δασκαλούδη.

Το πρωί της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 7.30, θα τελεστεί στον ίδιο ιερό ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει (ώρα 10.00) λιτάνευση της ι. εικόνας του εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου στην πόλη της Δράμας. Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Ι. Μητρόπολη, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Δράμας.

Όπως είναι γνωστό ο Χρυσόστομος Καλαφάτης είχε διατελέσει Μητροπολίτης της θεοσώστου Μητροπόλεως Δράμας (1902 – 1910) πριν αναλάβει τη διαποίμανση της μαρτυρικής Εκκλησίας των Σμυρναίων. Η Δράμα ευλαβείται ιδιαιτέρως τη μνήμη του μαρτυρικού ιεράρχη. Στο όνομά του τιμάται περικαλλής ιερός ναός, ο οποίος ανεγείρεται στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Δράμας. Διεύθυνση ναού: Μουρούζη 45, 661 00 Δράμα, τηλεφ. 25210-45005, e-mail: bosporos@otenet.gr

Νίκος Χ. Βικέτος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  4  =