ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΟΝΑΧΟ 23-29/6/2011
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 25 και 26 Ιουνίου η 7η Ελληνοβαυαρική Συνάντηση στην οποία έλαβε μέρος και η Αδελφότητα Μας με κλιμάκια της χορωδίας και του χορευτικού, ύστερα από πρόσκληση της Αρχιερατικής Επιτροπής της Ορθόδοξης Ελληνικής Μητροπόλεως της Βαυαρίας και του πρωτοπρεσβύτερου πατρός, Αποστόλου Μαλαμούση. Το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 και στο πνευματικό κέντρο Ungeverst 131 του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων στο Μόναχο, το κλιμάκιο της χορωδίας μας υπό τη Διεύθυνση του Δημητρίου Αρδανιώτη, παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας παρουσία πολλών Ελλήνων. Την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 στην κεντρική πλατεία Odeonplatz του Μονάχου εμφανίστηκαν ταυτόχρονα η χορωδία και το χορευτικό, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο πολυάριθμο κοινό που παρακολουθούσε με ενθουσιασμό και χόρεψε στο τέλος στους σκοπούς των Αλησμόνητων Πατρίδων, όταν το χορευτικό κατέβηκε από την εξέδρα και έγινε ένα με τον κόσμο.
Οι δύο εμφανίσεις μας στο Μόναχο ήταν εξαιρετικές και μέσα από αυτές ξεδιπλώθηκε και η πραγματική Ελληνοβαυαρική φιλία. Η εκδήλωση της Κυριακής έγινε παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο οποίος, διά του Προέδρου μας, έστειλε τις εγκάρδιες ευχές του και τα χαιρετίσματά του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Θεολόγο. Οι χαιρετισμοί του Προέδρου της Αδελφότητας και στις δύο εκδηλώσεις είχαν πνεύμα ενωτικό και πατριωτικό, για αυτό και απέσπασαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.Ψυχή των εκδηλώσεων, ο Πατέρας Απόστολος Μαλαμούσης. Είχε προηγηθεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία το πρωΐ της Κυριακής στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, όπου ιερουργούντες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνου έψαλλε ο Πρωτοψάλτης- Διευθυντής της Χορωδίας της Αδελφότητας, Δημήτριος Αρδανιώτης, συνοδευόμενος από τους Αποστολόπουλο Απόστολο, Χατζηλία Ηλία και Αθανασιάδη Δημήτριο. Στο κήρυγμά του ο κ. Αυγουστίνος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αρδανιώτη για την ωραία εκτέλεση των Βυζαντινών ύμνων είπε ότι ακούγοντας τους γυρίσαμε πίσω στην παράδοση του Πατριαρχείου.
Την χορωδία και το χορευτικό συνόδευσαν οι μουσικοί: Στράτος Πασσόπουλος στο καβάλι, Δημήτριος Αβραμίδης στο βιολί, Μίσχας Θεόδωρος στην κιθάρα και Ευστάθιος Παρασκευόπουλος στο τουμπερλέκι.
Επικεφαλής του χορευτικού τμήματος ήταν η χοροδιδάσκαλος, Στυλιανή Μπίμπη, η οποία παρουσίασε στο κοινό ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, συνεπικουρούμενη από την εμπειρία της μικτής Χορωδίας μας. Από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου, την αποστολή στο Μόναχο συνόδευσαν, ο Πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου, ο Γενικός Γραμματέας Καδέμογλου Αλέξανδρος, η έφορος χορευτικών τμημάτων Κλεοπάτρα Κοτζάογλου και η έφορος ιματισμού Μένια Μπασιά- Κυριαζή.
Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την ποτοποιϊα ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ και τα ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗ για το ενημερωτικό, πολιτιστικό και τουριστικό υλικό, τα ούζα και τους ακανέδες που μας χορήγησαν και τα προσφέραμε στους διάφορους φορείς στο Μόναχο. Επίσης ευχαριστούμε τον Θωμά Μήτρακα και τον Φώτη Λιάρα, που όλες αυτές τις μέρες ήταν κοντά μας στο Μόναχο και φρόντισαν να μη μας λείψει τίποτα. Ήταν ομολογουμένως μία καταπληκτική εμπειρία για αυτό και το Δ.Σ. αισθάνεται υπερήφανο για τους χορωδούς, τους χορευτές και τους συνοδούς που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη αποστολή σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για αυτό και τους ευχαριστεί δημόσια για την αγάπη τους στην Αδελφότητά μας.
Τέλος ευχαριστούμε τον Καπετάνιο και το πλήρωμά του επιβατικού πλοίου «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» της εταιρίας ANEK LINES που μόλις είπαμε πως είμαστε αδελφοποιημένοι με την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων, μας προσέφεραν κρασιά και φρούτα και μας παραχώρησαν την αίθουσα των εκδηλώσεων του πλοίου, όπου στήθηκε εν πλω από την Βενετία προς την Ηγουμενίτσα γλέντι με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια, με τη συμμετοχή και ενός γκρουπ φοιτητών από τη Σλοβενία. Έτσι έκλεισε η πολιτιστική περίοδος 2010-2011 για την Αδελφότητά μας, η οποία εύχεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους της
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΤΟ Δ.Σ.
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
« Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»
ΙΚΟΝΙΟΥ 5, ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ. 2321037350/6937624945