Γλέντι, χορός και Μικρασιάτικος Γάμος στο ΚΕΣΚΕΚΙ της Καισαριανής

Το ΚΕΜΙΠΟ του Δήμου Καισαριανής και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαιριανής αναβίωσαν την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου για άλλη μια φορά με επιτυχία το Μικρασιάτικο έθιμο Κεσκέκι.

Από το πρωί στήθηκαν τα καζάνια με το κρέας και το στάρι στα “Ξύλινα” της Καισαριανής και με τη βοήθεια των έμπειρων Γκιουλμπαξιωτών των Μελισσίων άρχισε η  επίπονη προετοιμασία για το Κεσκέκι. Καισαριανιώτες και καλεσμένοι ανακάτευαν συνεχώς τα καζάνια, συμμετέχοντας με  διάθεση και προσφορά  για την διατήρηση του εθίμου. Ομάδες μαθητών της ΣΤ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής  ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου για την ιστορία του εθίμου.

Το απόγευμα στην πλατεία 200 Ηρώων Σκοπευτήριο (πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ηστ) οι Καισαριανιώτες και οι καλεσμένοι τους,  γεύθηκαν το κεσκέκι.

Η Θεατρική Ομάδα και το Χορευτικό Συγκρότημα του Μικρασιατικού Συλλόγου παρουσίασαν  τον παραδοσιακό μικρασιάτικο γάμο. Στην εκδήλωση συμμεείχε και το χορευτικό συγκρότημα του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιου Γεώργιου Γκιούλμπαξε Μελισσίων  που και φέτος βοήθησε στην παρασκευή του εθίμου Κεσκέκι.

Ακολουθησε Μικρασιάτικο γλέντι με το μουσικό σχήμα ΔΗΘΕΝ

[nggallery id=51]

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  3  =