Γιορτή Ποντιακής Γαστρονομίας στον Ασπρόπυργο

«Αροθυμώ & Αναστορώ» ονομάζεται η Γιορτή Ποντιακής Κουζίνας, Γαστρονομίας και Πολιτισμού, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αττική, την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010, στις 20.30, από το Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», στο κτήμα «ΔΕΚΑ» στο Πάρκο Γκορυτσάς Ασπροπύργου, Λεωφόρο Ειρήνης (πρώην ΝΑΤΟ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν: Έκθεση Ποντιακής Κουζίνας, Έκθεση ποντιακών μαγειρικών σκευών & εργαλείων & Διαγωνισμός Ποντιακής Μαγειρικής. Για την Ποντιακή Γαστρονομία θα μιλήσουν ο κ. Μ. Χαραλαμπίδης με θέμα: «ΠΟΝΤΟΣ – ΑΤΤΙΚΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – Η επιστροφή ενός Πανάρχαιου Διατροφικού Κοιτάσματος», και η κα Α. Ιωαννίδου με θέμα: «Η Ποντιακή Γαστρονομία χθες και σήμερα»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης μικρό οδοιπορικό στα ορεινά χωριά της Τραπεζούντας και στα χωριά της Σάντας, στις διατροφικές συνήθειες που φυλάσσονται μέχρι και σήμερα.

Το πιο μεγάλο «τσιριχτόν» και πλήθος γαστρονομικών εκπλήξεων υπόσχονται μια μυσταγωγία, μια πρόταση για την αναζωογόνηση της ποντιακής γαστρονομίας και της γαστρονομικής γεωργίας που σημαίνει μια άλλη οικονομία, μια άλλη ανάπτυξη, έναν άλλο πολιτισμό για την Ελλάδα. Όλες τις φάσεις της εκδήλωσης, θα συνοδέψει ο ήχος της λύρας και το ποντιακό τραγούδι.

Πληροφορίες και συμμετοχές: 210 5595531, 6974817224.

agrotypos.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  12  =  19