Γιορτή για τα μικρά Σινασιτόπουλα

Η εκδήλωση κοπής της Βασιλειόπιτας του Σωματείου Νέα Σινασός Καππαδοκίας, είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στα Μικρά Σινασιτόπουλα και εξελίσεται σε γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Ετσι και φέτος δεκάδες μικροί  αλλά και μεγαλύτεροι απόγονοι των Σινασιτών, συγκεντρώθηκαν στην πολύ όμορφη  ιδιόκτητη αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου στον Πειραιά  (Αλιπέδου 27-29 ,στον Πειραιά,κοντά στην Πλατεία Ιπποδαμείας) για μια ζεστή και  ξεχωριστή γιορτή, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία τραγούδησαν τα κάλανταμε τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Κυριάκο Βλασιάδη  και διασκέδασαν με τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του Πρωτέα, Π.Μούτση.

Η πρόεδρος του Σωματείου Νέα Σινασός, Βάσω Παπαδοπούλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκανε μια μικρή ιστορική αναφορά στο έθιμο της βασιελιόπιτας  και ευχήθηκε τη νέα χρονιά  το έργο του Αγιου Βασιλείου να μας προβληματίσει και να μας δείξει το δρόμο προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και όχι προς το το ατομικό. Ας παραδειγματιστούμε τόνισε από τους προγόνους μας για τους οποίους πρέπει να είμαστε και περήφανοι.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλειόπιτας με τον τυχερό να κερδίζει ένα χρυσό φλουρί  κωνσταντινάτο και κεράσματα για τον κόσμο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΠΣΕ και παλιός πρόεδρος του Σωματείου Νέα Σινασός Σπύρος Ισόπουλος, ευχήθηκε επίσης καλή χρονιά και τόνισε ότι η ενότητα των Μικρασιατικών Σωματείων εκφράζεται με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) και κάλεσε να βοηθήσουν όλοι στη νέα προσπάθεια που ξεκινάει για την διεκδίκηση  των θεμάτων που αφορούν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Χαιρετισμό απηύθυναν και η Βάσω Παπαρίδου, πρόεδρος της Αδελφότητας  Προκοπιέων Αθήνας και ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας και διαχειριστής του Δικτύου μας Δημήτρης Παντέλας.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Δείτε τις φωτογραφίες

[nggallery id=79]

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  3  =