You are currently viewing Γιώργος Γελέκας και Στεφανία Κανδρή μιλούν για την Ενωση Μικρασιατών Θήβας

Γιώργος Γελέκας και Στεφανία Κανδρή μιλούν για την Ενωση Μικρασιατών Θήβας

O Πρόεδρος Γιώργος Γελέκας και η Γεν. Γραμματέας Στεφανία Κανδρή της Ένωσης  Μικρασιατών Θήβας ανοίγουν τα χαρτιά τους στον Πούλιο Παναγιώτη (για το exeisminima.gr και το mikrasiatis.gr)

 

-Πρόεδρε καταρχάς συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας..

 

Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, οφείλω όμως να αναφέρω ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο το νέο Δ.Σ. αλλά και στα μέλη τα οποία έθεσαν υποψηφιότητα χωρίς να εκλεγούν, γεγονός που αποτελεί λεπτομέρεια, γιατί όλοι μπορούν και πρέπει να έχουν μια ενεργή θέση στον Σύλλογο, καθώς οι δραστηριότητες των τμημάτων μας είναι πολλές και κανένας δεν περισσεύει.  Ζητούμενο είναι η συνεχής ανανέωση και εμπλοκή και νέων ατόμων στις διοικητικές θέσεις όπως και η Γραμματέας μας, προσφέροντας έτσι νέες ιδέες και προτάσεις στις ήδη υπάρχουσες δράσεις μας.

 

-Ποιοι οι στόχοι σας για την νέα σεζόν που είναι μπροστά μας?

(Στεφανία Κανδρή)

Έχουμε θέσει κάποιους στόχους που αφορούν όχι μόνο τη νέα σεζόν, αλλά και την πορεία του Συλλόγου στο μέλλον. Στόχος μας λοιπόν είναι, να αναδιαμορφώσουμε τον Σύλλογο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες. Πρωταρχικός μας σκοπός, και δεν σου κρύβω ότι το θέλουμε πολύ, είναι να ανασυσταθεί η χορωδία και το μουσικό τμήμα του Συλλόγου και αναφορικά με αυτό θα σου πω μόνο ότι, σύντομα θα έχουμε πολύ καλά νέα!! Εννοείται πως έχουμε την θεατρική μας ομάδα, τα αγαπημένα μας παιδιά, που ό, τι έργο και να ανεβάσουν, δίνουν πάντα ένα άψογο αποτέλεσμα σαν να είναι επαγγελματίες, παρ’ ότι το κάνουν ερασιτεχνικά, αλλά προφανώς αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Ετοιμάζουν παραστάσεις συνεχώς, βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό!! Και σαφώς έχουμε και τα υπόλοιπα τμήματα, τα χορευτικά μας, της ζωγραφικής και το τμήμα αγγλικών ενηλίκων που απασχολούνται πολλά άτομα και με τεράστια ευχαρίστηση και θα συνεχίσει αυτό στο μέλλον! Θέλουμε τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να περνούν ποιοτικό χρόνο στη ζωή τους με την συνδρομή του Συλλόγου μας . Αυτό το τονίζω, διότι σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο με όλα τα διαθέσιμα μέσα τεχνολογίας, οι άνθρωποι αρκούνται στο να έχουν πρόσβαση σε μία εύκολη και μη ποιοτική ψυχαγωγία παρά σε εκείνη που θα τους οξύνει λίγο περισσότερο το πνεύμα.

 

-Εγκαταλείποντας τη Μικρά Ασία οι Πρόσφυγες δεν πήραν τίποτα μαζί τους. Πήραν μόνο τις μνήμες και το όνομα τους.

Κι εσείς σήμερα οι απόγονοι τους με κάθε επιτρεπτή προσπάθεια και δυνατότητα: Υπάρχει μια Στάση και μια φράση που κυκλοφορεί.. Δεν καλλιεργούμε το μίσος. Διατηρούμε τη μνήμη. Χρέος μας. Ποσο επίκαιρη είναι αυτήν την εποχή μια τέτοια θέση?

(Γιώργος Γελέκας)

Οι πρόγονοί μας, δεν έφεραν μαζί τους υλικά αγαθά και περιουσίες, πήραν όμως κάτι πολυτιμότερο. Την πολιτισμική τους κληρονομιά, τις μνήμες τους και την αξιοπρέπεια τους. Τα ηθικά και πνευματικά εκείνα εφόδια που τους βοήθησαν να στήσουν την ζωή τους από το μηδέν και να προκόψουν όπως και οι ντόπιοι κάτοικοι των περιοχών όπου αποτέλεσαν τις νέες τους πατρίδες.

Το μίσος σίγουρα το μόνο που κάνει είναι να δηλητηριάζει τις καρδιές των ανθρώπων και αυτό δεν χωράει στην ψυχοσύνθεση των Μικρασιατών. Οι πατριώτες μας, δεν μισούν, αλλά θυμούνται. Δεν μεμψιμοιρούν αλλά τιμούν το παρελθόν τους και ξέρουν πολύ καλά πώς να στέκονται στα πόδια τους, πώς να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και πώς να αντλούν απ’την ζωή  ακόμη και την πιο μικρή χαρά της.

-Στις 20/10/2018 έχετε μια παράσταση..

(Γελέκας Γιώργος)

Πολύ σωστά, το Σάββατο στις 20/10 στην αίθουσα του ΣΦΕ, ανεβάζουμε την τελευταία  παραγωγή του θεατρικού μας εργαστηρίου με τίτλο «ΈΡΩΣ δαίμων κραταιός» σε σκηνοθεσία της Ντίνας Αβαγιανού που αποτελεί έναν ύμνο στον Έρωτα. Ένα ποτ πουρί από τα κλασσικότερα ερωτικά κείμενα που έχουν γραφεί για το θέατρο και όχι μόνο, άρτια δεμένα με μουσική και χορογραφημένα, τα οποία θα μας δείξουν για μιάμιση ώρα όλες τις πτυχές της ερωτικής φύσης του ανθρώπου.

-Στεφανία  που και πως μπορεί κάποιος συμπολίτης μας να επικοινωνήσει μαζί σας και να συμμετέχει στις δραστηριότητες σας.

Έχουμε ως σκοπό να διευρύνουμε τους διαύλους επικοινωνίας των Μικρασιατών και φίλων  κάθε γενιάς με τον Σύλλογό μας. Προσπαθούμε να ενώσουμε το παλιό με το νέο. Γι’ αυτό το λόγο, εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογία για καλό σκοπό, για να έρθουμε λίγο πιο κοντά και τους νέους ανθρώπους. Έχουμε ενεργό e-mail (MinorAsianUnion@hotmail.com) όπου μπορεί ο καθένας να στείλει τις ιδέες του για το πώς θα βελτιωθεί ο Σύλλογός μας ή τα παράπονά του σχετικά με τον Σύλλογό μας. Πάντα θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Πέρα από τις προσωπικές σελίδες των μελών του ΔΣ στο Facebook, διατηρούμε επίσης και σελίδα με την ονομασία «Ένωση Μικρασιατών Θήβας», με τρεις χιλιάδες ακολούθους,  η οποία είναι εξίσου ενεργή και ο κόσμος μπορεί να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου. Βρισκόμαστε στην κατασκευή νέας ιστοσελίδας αλλά και σε άριστη συνεργασία με τα τοπικά ΜΜΕ. Επιπλέον ενημέρωση έχουν και τα μέλη του Συλλόγου που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους στο Σύλλογο κινητό τηλέφωνο και λαμβάνουν sms για τις επερχόμενες εκδηλώσεις. Μία λίστα 860 μελών που πρόκειται να επικαιροποιηθεί σύντομα, οπότε αναμένεται να λαμβάνει ακόμη περισσότερος κόσμος ενημέρωση μέσω sms. Τέλος, πέραν από τα μέλη του ΔΣ, καίρια είναι και η συμβολή των μελών των τμημάτων του Συλλόγου μας ,καθώς σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι η κοινωνία της Θήβας, και συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε μας πρωτοβουλία, συντελούν στην συνολική εξωστρέφεια της Ένωσης Μικρασιατών και βοηθούν ακόμη και στην διαπροσωπική επαφή και ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Ευχαριστώ..

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  5  =