Για πρώτη φορά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Σύνταγμα

You are currently viewing Για πρώτη φορά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Σύνταγμα

Ιδιαίτερο συμβολισμό αποκτά η εφετινή Κεντρική Εκδήλωση για την 14η Σεπτεμβρίου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) στην Αθήνα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά, η ΑΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους όλων Ελλήνων.

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο  κεντρικό μνημόσυνο  για τους ήρωες και τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, αποτελεί υπέρτατη τιμή και αναγνώριση για όλον τον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), που αγωνίστηκε για την καθιέρωση  με νόμο της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, εκφράζει την βαθύτατη ικανοποίηση της και το σεβασμό της στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον καλωσορίζει και καλεί τα Μικρασιατικά Σωματεία και όλους τους απογόνους των Μικρασιατών Προσφύγων να τιμήσουν με την παρουσία τους την ιστορική αυτή Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση