Γενοκτονία: Από το πραξικόπημα των πολιτικών στην αλήθεια της ιστορίας

Φάνης Μαλκίδης

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών

Στη μνήμη του δολοφονημένου Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ και στον φυλακισμένο Τούρκο εκδότη Ραγκίπ Ζαράκολου

1. Οι Αρμένιοι

Πριν λίγες ημέρες μιλώντας στους Αρμενίους της Ρώμης είχα πει ότι η συνέπεια και η συνέχεια του αγώνα των Αρμενίων,  μας οδήγησε στα αποτελέσματα αναγνώρισης των Γενοκτονίας από τα κοινοβούλια. Είχα πει επίσης ότι το σχετικό νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση για τη Γενοκτονία θα περάσει από τα αρμόδια όργανα της Γαλλίας. Και πράγματι αυτό έγινε, αφού η προσπάθεια των Αρμενίων της Διασποράς είναι προς την κατεύθυνση αναίρεσης του πραξικοπήματος των πολιτικών και της πολιτικής έναντι της αλήθειας της ιστορίας.

Η προσπάθεια θα έχει και νέες νίκες. Αυτό τρομάζει τους θύτες, τους δολοφόνους που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να δολοφονούν, όπως το Χράντ Ντίνκ και συνεχίζουν να απειλούν.

2.Η Τουρκία

Πέρα από τους θεατρινισμούς, τις απειλές, τις οικονομικές κυρώσεις και τα άλλα σχετικά η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Φοβάται πως σε κάθε βήμα της, σε κάθε συνάντηση Τούρκου θεσμικού με ξένο ομόλογό του, θα βρίσκει μπροστά μία απαίτηση για αναγνώριση. Οι λευκές σελίδες της ιστορίας των λαών που ζούσαν στο οθωμανικό κράτος και στην χωρίς ντροπή αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία, γεμίζουν από τα ντοκουμέντα που αφορούν την ευθύνη. Την ευθύνη των δολοφόνων που εξαφάνισαν εκατομμύρια ανθρώπους, μνημεία, πολιτισμούς. Στο μαύρο αυτό περιβάλλον ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι στην Τουρκία που αγωνίζονται μαζί μας. Βεβαίως το καθεστώς τους σκοτώνει, τους φυλακίζει, τους τρομοκρατεί. Όμως όπως έλεγε και ο Γκάντι, μπορεί ο τύραννος να μοιάζει ανίκητος, αλλά στο τέλος νικά η αλήθεια.

3. Η Ελλάδα

Εν μέσω οικονομικής συγκυρίας που μοιάζει με συνθήκες πολέμου και κατοχής πολλοί λένε, φλυαρούν και προπαγανδίζουν ότι τα περί Γενοκτονίας δεν είναι πρωτεύοντα. Αποσιωπούν ότι ο Σαρκοζί , όπως και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το ζήτημα της Γενοκτονίας τώρα. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία.   Επίσης οι ίδιοι προπαγανδιστές, δε μιλάνε για το γεγονός ότι πριν τη λεγόμενη  οικονομική κρίση  ουδέν έγινε ή μάλλον τα αντίθετο οι πράξεις    των πολιτικών έδειξαν ότι παραβιάστηκαν δύο νόμοι  του ελληνικού κράτους, και τιμήθηκε  ο πρωτεργάτης της δικής μας Γενοκτονίας. Καταθέτοντας ένας πρωθυπουργός και ένας υπουργός εξωτερικών στεφάνι στον Μουσταφά Κεμάλ!!!!

Παρά τα εμπόδια οι Έλληνες, όπως και οι Αρμένιοι, θα συνεχίσουν. Θα αποτελούν την ενσάρκωση του αγώνα, ότι οι λαοί επιβιώνουν και θα  ελέγχουν αυτοί το μέλλον τους. Και όλοι αυτοί που θέλησαν να τους εξαφανίσουν, να τους κάνουν λαούς μουσείων θα λαμβάνουν κάθε μέρα απαντήσεις. Τα πραξικοπήματα των πολιτικών καταρρέουν. Η αλήθεια της ιστορίας προβάλλει.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +  6  =