Φτάσε όπου δεν μπορείς: Κρήτη -Πόντος

Η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη& o Χορευτικός Όμιλος Ποντίων “Σέρρα”σας προσκαλούν στο Θέατρο του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι στο οποίο παρουσιάζουν μία εντυπωσιακή παράσταση – χορευτική σύμπραξη ΚΡΗΤΗΣ & ΠΟΝΤΟΥ με τον τίτλο: «Φτάσε όπου δεν μπορείς»

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 21:00 / ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ

  10ο Φεστιβάλ δήμου Γαλατσίου

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ :http://http://www.youtube.com/watch?v=Q_4xZJAgzcY&feature=player_embedded

“ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ”

Η ιερή εντολή του Νίκου Καζαντζάκη γίνεται χορός…

“Κορυφαίες σκηνές της παράστασης είναι οι συμπράξεις χορευτών και μουσικών και από τις δύο περιοχές στις οποίες τα συναισθήματα εναλάσονται αστραπιαία!”

Εμπνεόμενοι απο αυτή τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη στην Αναφορά στο Γκρέκο, σαν ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας του παρελθόντος με το μέλλον, τα δύο αδέλφια απ’την Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης με μία ομάδα επίλεκτων χορευτών και μουσικών, ενώνονται, δημιουργούν και συμπράτουν με μουσικούς και χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων “Σέρρα” υπενθυμίζοντάς μας την παράδοση που είναι ακόμα ζωντανή και έχει ακόμα τη δύναμη να μας οδηγεί.

Στην παράσταση επιχειρούμε κάτι δύσκολο και συνάμα πολύ ενδιαφέρον, την μουσικοχορευτική σύμπραξη του Κρητικού και του Ποντιακού χορού.

Ο Πόντος είναι μια από τις πλουσιότερες περιοχές σε ποικιλία χορών και τραγουδιών. Οι χοροί του ξεπερνούν τους 100 και σίγουρα υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν καταγραφεί ακόμα.

Ο κρητικός χορός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο το flamenco,το tango,τους ιρλανδικούς χορούς και πολλά άλλα χορευτικά είδη άλλων κρατών τα οποία έχουν καταφέρει με πολύ σκληρή δουλειά και με την στήριξη όλων στη χώρα τους να γίνουν παγκοσμίως γνωστά.

Πεντοζάλης ,Σέρρα ,Ανωγειανός Πηδηχτός,Τίκ,Μαλεβιζιώτης ,Κότσαρι ,Ρουματιανή Σούστα ,Τρυγόνα είναι κάποιοι χοροί από την Κρήτη και τον Πόντο οι οποίοι θα παρουσιαστούν στην χορευτική σκηνή του θεάτρου της Δόρα Στράτου μέσα σε ένα ατελείωτο ταξίδι συναισθημάτων,βιωμάτων και αυθεντικής χορευτικής έκφρασης.

Κορυφαίες σκηνές της παράστασης είναι οι συμπράξεις χορευτών και μουσικών και από τις δύο περιοχές στις οποίες τα συναισθήματα εναλάσονται αστραπιαία!

Παράλληλα, παρακολουθούμε δύσκολους χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, με στόχο την ανάδειξη της τέχνης του Κρητικού χορού. Στην παράσταση οι χορευτές σε κάποιες σκηνές τραγουδάνε, συνδιαλέγονται καλλιτεχνικά με τους μουσικούς και επιχειρούν να δώσουν το δικό τους στίγμα στον Κρητικό χορό πατώντας στα χνάρια των παλιών.

Η χορευτική σύμπραξη Κρητών και Ποντίων γράφει την δική της ιστορία υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η τέχνη του ελληνικού χορού μπορεί να δώσει το δικό της ισχυρό μήνυμα και απάντηση στην σύγχρονη απαισιοδοξία η οποία επικρατεί στους λαούς της γής.

 


Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων : 210 2143414
Γενική είσοδος : 5 euro

Οργάνωση : Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης
Eπίσημο website : http://www.megalakakis.gr/
Χορευτικός Όμιλος Ποντίων “Σέρρα”[Διδασκαλία:Ν.Ζουρνατζίδης] http://www.serra.gr/

Θέατρο Άλσους Βεϊκου: Λεωφόρος Βεΐκου & Αναγεννήσεως, Γαλάτσι / 210-2143317

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

12  +    =  15