Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

(5/11-11/11/2012)

Δραστηριότητες:

Συνεδρίασε η Επιτροπή τον Κύκλο Σεμιναρίων με θέμα την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης. Έγιναν δεκτές 120 αιτήσεις από τις οποίες οι 26 είναι εκτός Αθηνών. Εγκαθίστανται η απαραίτητη διαδικτυακή υποδομή για την τηλέ-διδασκαλία για τους ενδιαφερόμενους εκτός Αθηνών. Αρχίζει η διδασκαλία την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012. Ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εισηγήσεων.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ.Σωτήρη Γκλαβά, για θέματα υποστήριξης της Ομογενειακής Παιδείας της Κωνσταντινούπολης.
Αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα υποτροφιών για μαθήτριες και μαθητές 2ης και 3ης γενιάς με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη που σπουδάζουν στην Ελλάδα. Οι υποψηφιότητες είναι από όλη την Ελλάδα. Σύντομα θα ενημερωθούν άμεσα για τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής.
Το Δ.Σ. της Οι.ΟΜ.Κω ανέλαβε την προώθηση των διδακτικών βιβλίων στα Σχολεία της Ομογένειας της σειράς ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ που έχουν εγκριθεί στα πλαίσια του Ελληνοτουρκικού Μορφωτικού Πρωτοκόλλου.
Η Έκθεση Ρωμιών Δημοσιογράφων της Κωνσταντινούπολης εγκαινιάζεται στις 23/11/2012 ώρα 16.30 στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί. Θα προηγηθεί την ίδια μέρα στις 14.30 στρογγυλή τράπεζα συζήτησης με την συμμετοχή εκπροσώπων της Οι.Ομ.Κω και του Πανεπιστημίου Μπιλγκί.
Ξεκίνησε η Απογραφή των Κωνσταντινουπολιτών της εκπατρισμένης Κοινότητας. Όσοι επιθυμείτε να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Οι.Ομ.Κω: www.conpolis.eu
Πρόταση της Εταιρείας Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής προς την Οι.Ομ.Κω για την συνδιοργάνωσα Διήμερου Συμποσίου με θέμα : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ. Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω βρίσει πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση και συμφωνεί. Προβλεπόμενος χρόνος πραγματοποίησης του Συμποσίου προς τα τέλη Απριλίου 2013.
Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Οι.Ομ.Κω σε Ημερίδα (20/11/2012) στην Ελληνική Σχολή Γαλατά για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου της Ομογένειας.
Μετά από ευγενική προσφορά συμπολίτισσας μας μεταφράζεται από τα Γαλλικά το βιβλίο του Θεόδωρου Κασάπη – «La Question des Reformes et das Garanties» που αν και δημοσιεύτηκε το 1874 στην Κωνσταντινούπολη παραμένει επίκαιρο όσο και την ημέρα που κυκλοφόρησε.
Επικείμενες εκδηλώσεις:
– Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών και οι Εκδόσεις Αρχονταρίκι παρουσιάζουν τον βιβλίο: «Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία – Το Δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)»,του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, ώρα 19.30.
– Μεσογειακό Συνέδριο : «Οι εξεγέρσεις στον Αραβο-Μουσουλμανικό Κόσμο: Ζητήματα Ειρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο», 10-12 Δεκεμβρίου 2012. Αμφ. «Άλκης Αργυριάδης», Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30.
Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +    =  13