You are currently viewing Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

oiomko-logo
(8/4-15/4/2013)
Δραστηριότητες:

  •  Κοινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω μαζί με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων για την ΑΕΚ Στην πιο κρίσιμη στιγμή της 89 χρόνης ιστορίας της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, τα προσφυγικά σωματεία των Μικρασιατών, Κωνσταντινουπολιτών και Θρακιωτών σε όλη την Ελλάδα, ενώνουμε τη φωνή μας για τη σωτηρία της ομάδας που εκφράζει τις μνήμες εκατομμυρίων Ελλήνων της Ανατολής και για έμβλημα της έχει ένα Βυζαντινό σύμβολο, τον δικέφαλο αετό. Από το 1924, όπου μια ομάδα προσφύγων με κοινή καταγωγή την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο δημιούργησε την ΑΕΚ, πέρασαν 89 χρόνια ένδοξης ιστορίας και παρά το γεγονός ότι μετά την είσοδο του επαγγελματισμού ειδικά στο ποδόσφαιρο, τόσο η ΑΕΚ όσο και οι υπόλοιπες προσφυγογενείς ομάδες, απομακρύνθηκαν κατά πολύ από τις ρίζες τους και τις αξίες τους, ήρθε η ώρα στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της να ξανασυναντηθεί με το δημιουργικό ιδρυτικό της πνεύμα αυτού του Ελληνισμού της Ανατολής. Εξάλλου τα συμβαίνοντα στην ΑΕΚ αποτελούν ένα άλλο δείγμα των συνεπειών της απεμπόλησης των αξιών της Ελληνικής παράδοσης που αποτελεί και την βασική αιτία της γενικότερης κρίσης των τελευταίων ετών. Το δημιουργικό και άξιο πνεύμα του Ελληνισμού επιβάλλεται να αναστηθεί σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.  Ο Ιερός Ναός και η Μονή Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου Βοσπόρου του Παναγίου Τάφου απέκτησε τίτλους ιδιοκτησίας μετά από απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
“Στοιχεία από την Ιστορία του Ζαππείου Παρθεναγωγείου’’
Τετάρτη 24 Απριλίου, ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών,
Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι
Ομιλίες
– Αιμιλία Θεμοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Πανεπιστήμιου Αθηνών: «Η συμβολή του Ζαππείου Παρθεναγωγείου στην Εκπαίδευση των Γυναικών στην Κωνσταντινούπολη»
– Ευθυμία Κάννερ, Λέκτορας, Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Πανεπιστήμιου Αθηνών: «Ζάππειο Παρθεναγωγείο και Οθωμανικές Φεμινιστικές Παρεμβάσεις»
Συναυλία
“Μουσική της Κωνσταντινούπολης”
Χορός ψαλτών “Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης”
560η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας, Κυριακή 26 Μαΐου, ώρα 9.30 και στη συνέχεια καταθέσεις στεφάνων στον Ανδριάντα του Κ. Παλαιολόγου και Άγνωστο Στρατιώτη.
Απόγευμα της Τετάρτης 29/5/2013 Εκδήλωση Μνήμης στον Ανδριάντα
του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Παλαιό Φάληρο
Πρόγραμμα:

  •  Χαρετισμός εκ μέρους του Δ.Σ.
  • Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων
  •  Ομιλία του Καθ. (ΕΚΠΑ) Μιχάλη Ψαλιδόπουλου : «H πτώση αυτοκρατοριών και εθνών: Σκέψεις ενός οικονομολόγου»
  • Συναυλία Θρήνων της Άλωσης και Μουσική Ρωμιών της Πόλης υπό την διεύθυνση του Χρήστου Τσιαμούλη και του Ανδρέα Τσεκούρα του Ωδείου Αθηνών

Συνεδριακές Εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών

  • Ημερίδα για την «Το Μέλλον της Κοινής Δράσης των Κωνσταντινουπολιτών»,

απόγευμα της Παρασκευής 24/5

  • Συνέδριο : «Η Καθημερινή Ζωή στην Κωνσταντινούπολη Σήμερα» σε συνεργασία με την Εταιρία Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής., 25 Μαΐου 2013.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Παρακαλούμε την ενημέρωση με μήνυμα στην διεύθυνση nnap@otenet.gr αν γνωρίζετε τους παρακάτω συμπολίτες μας: 1) Ελένη Αγγελίδου του Χρήστου 2) Nodeja Cilibasi του Απόστολου 3) Ευφροσύνη Γκιρελίνγκ του Δημητρίου 4) Εστερία Δημητριάδη του Ραφαήλ 5) Αναστασία Σουβαρίκου 6) Ευδοξία Λαζαρίκου του Δημητρίου 7) Ancalaki Kongeriya Dimanterini 8) Χαράλαμπος Αντωνόπουλος του Βασιλείου 9) Σόλων Λαμπιρίνης του Αχιλλέα 10) Αυρήλιος Λαμπιρίνης του Αχιλλέα 11) Μαρίκα ¨Λαμπιρίνη του Αχιλλέα 12) Τα αδέλφια Κυριάκο, Μαρίκα και Κορνιλία Τεμπερίκογλου με γονείς τους Γρηγόρη και Ελένη (Eleniki). Επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής από τον Άγιο Στέφανο της Πόλης Σ. Τσιμένογλου γνωστός ως Ντούλης ψάχνει παλιούς φίλους του από την Πόλη.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  51  =  57