You are currently viewing Ετήσιος Χορός Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Ετήσιος Χορός Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

mikras1

Σε ένα κατάμεστο κέντρο αλλά συνάμα μέσα σε οικογενειακό  κλίμα πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό γλέντι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιανουαρίου!

Με τον σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους,  παρουσιάστηκαν τα όσα σημαντικά κατάφερε η Ένωση το 2015, με τις θεατρικές παραστάσεις του εργαστηρίου της εντός και εκτός Θήβας, τις  Ιωνικές Ημέρες , αλλά και τις εμφανίσεις της χορωδίας και των χορευτικών τμημάτων κατα  την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Η Ένωση και επακόλουθα τα μέλη της, ως κύριος και ουσιαστικός εκφραστής των Μικρασιατών της Θήβας, έχοντας ως όραμα την ανάδειξη και προώθηση του Μικρασιατικού πολιτισμού, με παράλληλο σκοπό  να μεταλαμπαδευτεί στις γενιές που έρχονται., έθεσε  τους στόχους για το 2016 καθώς οι προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Με την αγάπη για την ζωή,  την εργατικότητα και την αξιοπρέπεια , ιδιώματα της Μικρασιατικής ιδιοσυγκρασίας , ως εφόδια και κληρονομιά από τους προγόνους μας θα συνεχιστούν οι δράσεις του Συλλόγου. Κοινή διαπίστωση ότι η Ε.Μ.Θ.δεν αποτελεί έναν ακόμη πολιτιστικό σύλλογο , αλλά είναι και επιφορτισμένη με την συνέχιση της παράδοσης μας, ως ύψιστο ηθικό χρέος.

Με αυτά σας δεδομένα , συνεχίζεται η λειτουργία των τμημάτων, του Θεατρικού εργαστηρίου (60 μέλη), της χορωδίας (20μέλη) των χορευτικών τμημάτων (70 μέλη) αλλά και του μικρού θησαυρού, του καλλιτεχνικού εργαστηρίου που αριθμεί 50 παιδιά έως 12 ετών

Οι οικονομικές συγκυρίες είναι γνωστές σε όλους μας, αλλά το μεράκι και η αγάπη για τις αλησμόνητες πατρίδες, υπερτερεί.  Πατρίδα για τους Μικρασιάτες αποτελούν η καρδιά και η μνήμη, οι οποίες από κοινού αλλά και στον καθένα ξεχωριστά πρέπει να αποτελούν τα ιδανικά που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα.

Παράλληλα στην εκδήλωση τιμήθηκαν Μικρασιάτες , μέλη της Ε.Μ.Θ.  που στήριξαν τους καταστατικούς σκοπούς της και βοήθησαν όποτε τους ζητήθηκε, τις δράσεις του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκε  η εταιρεία ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ABEE και συγκεκριμένα ο κος Β. Καμαρίδης, η εταιρεία TSOTRAS TRAVEL καθώς και οι κοι  Γιώργος και Νίκος Τσότρας  και τέλος ο  αντιδήμαρχος Ανδρέας Χατζησταμάτης για την προσφορά τους στην Ε.Μ.Θ.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. των παλαιμάχων Ιωνικού Αστέρα, το Σύλλογο Βλάχικου γάμου, τον Σύλλογο Φίλων παραδοσιακής μουσικής, καθώς και το Δ.Σ. της μικτής Χορωδίας ΔΟΘ   που παρευρέθησαν  και φυσικά τα μέλη των τμημάτων του συλλόγου μας που συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό.

mikras2

Στην εκδήλωση είχαμε τέλος την χαρά να πρευρίσκονται  ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπύρος Κίτσος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Χαλβατζής, Χαράλαμπος Τσίτρας, Ντίνος Τυρηνόπουλος , Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Σωτήρης Δρένιος,  Λένα Αγαπάκη καθώς και η πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Οινοφύτων Λιάνα Λιάπη

mikras3

Ευχαριστούμε την εταιρεία DOUBLE D Wines για την προσφορά της σε κρασί και τον Χαράλαμπο Τσίτρα για τα αναψυκτικά που παρατέθηκαν.

Eυχαριστούμε το ηλεκτρονικό έντυπο E-Sterea και τον Ι. Τασιούλη ως χορηγούς επικοινωνίας, το exeisminima.gr  και την δημοσιογράφο Γιώτα Βυλλιώτη που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γλέντι μας, αλλά και το δίκτυο mikrasiatis.gr για την υποστήριξή του.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  80  =  90