You are currently viewing Ο ετήσιος χορός της  Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορό της  Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», στην αίθουσα του κέντρου δεξιώσεων  «Κτήμα Κομπολόι» στο Νέο Σούλι Σερρών, το βράδυ του Σαββάτου 26  Ιανουαρίου 2019

Στην κατάμεστη αίθουσα από φίλους και μέλη της Αδελφότητας χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους απηύθυνε ο πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν την εκδήλωση καθώς επίσης, τους χορηγούς αλλά και τους επιχειρηματίες των Σερρών που πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έκδοση του 21ου τόμου της Μικρασιατικής Σπίθας. Όπως τόνισε ενώ είχε αποφασιστεί και ανακοινωθεί ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών θα σταματήσει η έκδοσή της, εντούτοις πολλοί φορείς  εντός και εκτός Ελλάδας, παρότρυναν ώστε να αναιρεθεί η απόφαση αυτή και να συνεχίσει  η Αδελφότητα να εκδίδει την  Μικρασιατική Σπίθα. Ο πρόεδρος της Αδελφότητας, ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την Αδελφότητα και συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί  η έκδοση της Μικρασιατικής Σπίθας, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ευχαρίστησε επίσης, για το έργο που παράγουν στα τμήματα της Αδελφότητας,  τον χοράρχη κ. Δημήτρη Αρδανιώτη και τις χοροδιδασκάλες   κ Ματένια Ανατολάκη και Μαρία Σαμαρά, καθώς  και τον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, που στηρίζει τις δράσεις της Αδελφότητας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης γινόταν προβολή  βίντεο από τις ποικίλες δράσεις της Αδελφότητας κατά το έτος 2018,που επιμελήθηκε η Μαρία Σαμαρά με την πολύτιμη βοήθεια της Δήμητρας Μετόκη, Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας και με πλούσιο υλικό –φωτογραφικό και βίντεο –που πρόσφερε  από το αρχείο της η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι  βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, και η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλης Τζελέπης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών και μέλος της Αδελφότητας κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε.  της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Αδελφότητας κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών κ. Θεόδωρος Αραμπατζής, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ του δήμου  Σερρών κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Ηλίας Γκότσης, ο πρώην νομάρχης κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών κ. Σωτήρης Δημητράκης, ο επιχειρηματίας  Δημήτρης Κάντζας, o πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Σερρών και αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου, η συνιδιοκτήτρια και δημοσιογράφος της εφημερίδας «Σημερινή των Σερρών» και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας κ. Δήμητρα Μετόκη, ο πρόεδρος του ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, κ. Θεόδωρος Ελιόγλου, ο διευθυντής της Χορωδίας της Αδελφότητας και διευθυντής του Γυμνασίου Ποροϊων κ. Δημήτριος Αρδανιώτης, η προϊσταμένη Οικονομικού του δήμου Αμφίπολης κ. Ελένη Δασκάλου, ο νομίατρος κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης,ο οικονομολόγος και μέλος της Αδελφότητας κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος της Αδελφότητας κ. Κυριακή Μηλίγκα, ο πρόεδρος της ΠΟΘΣ κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Μαυρολόφου κ. Μαριάνθη Ιωαννίδου, η πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών κ.Ανθούλα Ευσταθοπουλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών & Κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών, κ.Πέτρος Άτσαλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων «Γεωργάκης Ολύμπιος», κ.Στεργιανή Βέρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες», κ.Παύλος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Σερρών «Ο Κατσαντώνης», Δημήτρης Γατσέλος, η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Προστασίας των Ανηλίκων, κ. Άννα Κωστοπούλου, και μέλη δ.σ. πολιτιστικών συμβουλίων του νομού και πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας Μικρασιατών νομού Σερρών.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, μέλη και φίλοι της Αδελφότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δ.σ. της Αδελφότητας και τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη ετήσια γιορτινή εκδήλωση. Θυμήθηκαν τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας με τα τραγούδια και την μουσική  από  το  τετραμελές παραδοσιακό μουσικό σχήμα « Εμπειροτέχνες». Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, ήταν ομολογουμένως μια ζεστή παραδοσιακή Μικρασιάτικη γιορτή που την χάρηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

 

 

Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                          ο Γενικός Γραμματέας

Σωκράτης Κοτζάογλου             Χαράλαμπος Χορταράς

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

55  +    =  60