Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από το ΚΕΠΕΜ Σίμων Καράς

Tην Κυριακή, 27 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

 

 

Μουσικές, κείμενα, σχολιασμοί και η σύντομη ομιλία της ιστορικού Μαριάννας Κορομηλά με θέμα “Το σφιχτοπλεγμένο δίκτυο της Ρωμηοσύνης υπό την οικουμενική σκέπη” θα μας ταξιδέψουν από την Πόλη του 1453, στην Πόλη των μεταβυζαντινών χρόνων μέχρι την Πόλη του σήμερα. Με αφορμή σύγχρονα κείμενα θα αναφερθεί στο σήμερα της Πόλης ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Μπάρλας, ενώ σύντομους σχολιασμούς για την μεταβυζαντινή μουσική παράδοση της Πόλης θα κάνουν ο Ιωάννης Αρβανίτης, διδάκτορας μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και ο μουσικολόγος-συνθέτης Γεώργιος Λυκούρας.

Οι χορωδίες και ορχήστρες του Κέντρου θα αποδώσουν ύμνους, θρήνους, τραγούδια και οργανικά μέλη από την εκκλησιαστική και την κοσμική μας παράδοση.

Σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, ώστε να γνωρίσουμε την ιστορική αλλά και την μουσική πορεία της Ρωμηοσύνης της Πόλης από την Άλωση μέχρι σήμερα.

Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  4  =