Ερωτήματα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την ερώτηση στη Βουλή της κας Ρεπούση

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Εξ αφορμής της Επίκαιρης Ερωτήσεως που κατέθεσε η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Ρεπούση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε ως προς την εγγραφή των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης στην Α’ Δημοτικού λόγω της μη παρακολουθήσεως της διδασκαλίας των δημοσίων νηπιαγωγείων, όπως ο νόμος ορίζει, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θα ήθελε να επισημάνει την ανυπόστατη επίκληση των άρθρων 40 και 41 της Συνθήκης της Λωζάνης τα οποία στο σύνολο τους αναφέρονται στα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και μόνο, τα οποία μάλιστα παραβιάστηκαν κατά βάναυσο τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις.

Κατόπιν τούτου, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Βουλευτής κ. ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ:

 

1.Εάν η εν λόγω Επίκαιρη Ερώτηση, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι παρήλθε ήδη ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, σχετίζεται με την άφιξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην χώρα μας, καθιστάμενη εκ των πραγμάτων αξιοποιήσιμη.

2. Λαμβανομένου υπ’ όψη του γεγονότος ότι η κ. Βουλευτής έχει μελετήσει την Συνθήκη της Λωζάνης, εάν προτίθεται να απευθύνει παράλληλα και σχετική ερώτηση – διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις επί σειράν ετών παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και για το πότε επιτέλους θα επιτραπεί η επαναλειτουργία της ΙΕΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ, και

3. Προφανώς διέλαθε της προσοχής της κ. Βουλευτού ότι η αναγνωριζόμενη με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης και υπάρχουσα σήμερα θρησκευτική Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης δεν είναι μόνο τουρκόφωνη.

10 Οκτωβρίου 2012 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα

Τηλ.: 210 951 7072, Fax: 210 959 8967

e-mail: cpolitan@otenet.gr

web: http://cpolitan.gr

 

 

Δελτίο Τύπου – 12 Οκτωβρίου 2012. Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών δεν συμμετέχει σε συμπόσια με τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου…

 

Posted: 13 Oct 2012 02:23 AM PDT

 

 

 

«Η Τουρκική ηγεσία φοβάται την πολιτική επιρροή την οποία μπορούν να έχουν στην Ελλάδα οι εκ Τουρκίας πρόσφυγες, γι’ αυτό προσπαθούν να μετατρέψουν τα προσφυγικά σωματεία σε δορυφόρους και ακόμη σε όργανα της τουρκικής πολιτικής.»

 

Νεοκλής Σαρρής

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Σε μία εποχή όπου η χώρα μας βιώνει καθημερινά την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και η γειτονική Τουρκία συνεχίζει να την απειλεί με το casus belli, με τις καθημερινές πτήσεις οπλισμένων μαχητικών της αεροπλάνων, τα οποία υπερίπτανται των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και την συνεχή προώθηση χιλιάδων μεταναστών από ισλαμικές χώρες με την σύμπραξη και τις «ευλογίες» των αρμοδίων της υπηρεσιών, μάς είναι αδιανόητο να συμμετέχουν σε συμπόσια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Κωνσταντινουπολίτικα σωματεία και φορείς που εκπροσωπούν τους φοβερά δεινοπαθήσαντες στο παρελθόν Κωνσταντινουπολίτες από τις τουρκικές θηριωδίες.

 

Πλανάται οικτρά η Διοίκηση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.) και ο Πρόεδρος αυτής καθηγητής κ. Νίκος Ουζούνογλου ότι με τραπεζώματα θα επιλυθούν προβλήματα όπως π.χ. η λειτουργία της ΙΕΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ.

Δυστυχώς, για τους αιθεροβάμονες των ανωτέρω αντιλήψεων η τουρκική πολιτική βασίζεται στα «ανταλλάγματα». Όμως, θα πρέπει να σκέφτονται όταν προβαίνουν σε τέτοιες λανθασμένες ενέργειες ότι οι συνέπειες για τους Κωνσταντινουπολίτες που ζουν εντός της ελληνικής κοινωνίας είναι πράγματι ανυπολόγιστες.

 

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες αγωνίζεται και προβάλλει σε Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και στη χώρα μας τους διωγμούς που υπέστη στο παρελθόν, αλλά και αυτούς που υφίσταται ακόμη και σήμερα ο Eλληνισμός της Πόλης, είναι απολύτως αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές που δημιουργούν ερωτήματα στους όπου γης Έλληνες και αμφιβολίες στους ξένους.

 

12 Οκτωβρίου 2012 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα

Τηλ.: 210 951 7072, Fax: 210 959 8967

e-mail: cpolitan@otenet.gr

web: http://cpolitan.gr

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

66  +    =  71