Επόμενος στόχος της ΟΠΣΕ το ΤΑΠΑΠ

Η επανασύσταση του Ταμείου Ανταλλαξίμου Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων, γνωστό ως ΤΑΠΑΠ, είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος που θέτει η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Η απόφαση πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και ήδη έγινε η πρώτη κίνηση που είναι η επιδίωξη συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό, από τον οποίο θα ζητηθεί η θέση της κυβέρνησης στο τόσο σημαντικό θέμα για το προσφυγικό στοιχείο της καθ ημάς Ανατολής.

Υπενθυμίζεται ότι με το απαράδεκτο ΠΔ 137 του 1998, καταργήθηκε το ΤΑΠΑΠ, που χρηματοδοτούσε εν μέρει τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, για να ανταποκριθούν στην υψηλή αποστολή τους, τη διατήρηση της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων της καθ ημάς Ανατολής και της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ο.Π.Σ.Ε. πρώτο στόχο είχε θέσει την εξοικονόμηση πόρων. Η έδρα της μεταφέρθηκε από τα ενοικιαζόμενα γραφεία της οδού Στουρνάρη, προσωρινά στα φιλόξενα γραφεία των Σινασιτών του Πειραιά και έτσι διακόπηκε μια δαπάνη περίπου 600 ευρώ το μήνα.

Η Ο.Π.Σ.Ε. σε λίγες εβδομάδες θα μετακομίσει στη νέα έδρα της, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιάννης Ιωαννίδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο εύλογο αίτημα μας και έχει ήδη διατεθεί ικανοποιητικός χώρος στο ΟΑΚΑ. Το διοικητικό συμβούλιο αισθάνεται την υποχρέωση και δημόσια να ευχαριστήσει τον υπουργό που βρίσκεται δίπλα στο προσφυγικό στοιχείο της καθ ημάς Ανατολής.

Ένα επόμενο βήμα ήταν να επιτευχθεί, αδαπάνως πάντα, η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των μελών μας. Ήδη ηλεκτρονικές σελίδες φιλοξενούν, με μεγάλη προθυμία των διαχειριστών τους, όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα της Ο.Π.Σ.Ε., η οποία σε πολύ λίγο καιρό θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και άλλα μέσα που θα βοηθήσουν την άμεση και πλήρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι το ΤΑΠΑΠ, και στον αγώνα αυτό συστρατεύονται ήδη οι πάντες. Καθηγητές πανεπιστημίων, ιστορικοί, νομικοί, στελέχη σωματείων μελών της Ομοσπονδίας και άλλοι δηλώνουν με μεγάλη χαρά, την παρουσία τους στον αγώνα που ξεκινά και δεν θα τελειώσει αν δεν ανασυσταθεί το Ταμείο, που κατά τρόπο απαράδεκτο καταργήθηκε από την κυβέρνηση το 1998 και είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των εκατοντάδων σωματείων ανά την Ελλάδα, τα οποία κρατούν άσβεστη την ιστορική μνήμη.

Να σημειωθεί ότι η Ο.Π.Σ.Ε. για τη συνέχεια καλεί δίπλα της όλα τα σωματεία της δύναμης της και με επιστολή που θα σταλεί στους προέδρους, ζητά να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που πρέπει κατά προτεραιότητα να απασχολήσουν το διοικητικό της συμβούλιο. Οι απόψεις αυτές και υποδείξεις θα καταγραφούν και τα τελικά συμπεράσματα θα ανακοινωθούν ώστε οι κινήσεις της διοίκησης να είναι γνωστές και φυσικά να είναι όλοι στο πλευρό της για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

21  +    =  29