Επιτυχημένο το 14ο Γαβούστημα Καππαδοκών

Το 14ο Γαβούστημα των Καππαδοκών η κορυφαία ετήσια Πανελλαδική Συνάντηση των Καππαδοκών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Οι Καππαδόκες» Ν. Μυλοτόπου – Δήμου Πέλλας με συνδιοργάνωτη τον Δήμο Πέλλας και υπό την αίγιδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο κόσμος που συνέρρεε από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεμίζοντας ασφυκτικά το στάδιο άγγιζε το διήμερο τις 12.000 χιλιάδες κόσμου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χορευτικά, θεατρικό, ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ αδελφικών συλλόγων και διοργανωτών και πολύ χορό για όλο τον κόσμο. Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό σχήμα « Εμπειροτέχνες» με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Την κεντρική ομιλία έκανε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 ( εκπομπή Διασπορά) κα Χρύσα Σάμου.

Επίσης στην αίθουσα του Συλλόγου λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε.Κ.Σ καθώς και κειμήλια του Ν. Μυλοτόπου.

Ο χώρος του γηπέδου οργανώθηκε άψογα από τους 150 και πλέον εθελοντές κατοίκους του Ν.Μυλοτόπου που μέσα από αυτήν την διοργάνωση στείλανε ένα ηχηρό μήνυμα ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας η συλλογική προσπάθεια ανταμείβεται με την ικανοποίηση της επιτυχίας αλλά και όπως γράφει ο Γεώργιος Σεφέρης… …το λιτό αλλά εξωστρεφές και περιεκτικό πνεύμα του πολιτισμού των Καππαδοκών, όπως εκφράστηκε κυρίως στη μοναστική τέχνη,τα τραγούδια, τα ήθη εκπέμπει έναν ισχυρό συμβολισμό στις μέρες μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ ,οι Υφυπουργοί Υγείας κ.κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και Μάρκος Μπόλαρης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγορης, οι βουλευτές του Νομού Πέλλας κα Τζάκρη Θεόδωρα, ο κ. Θεοδωρίδης Ηλίας, ο κ. Καρασμάνης Γεώργιος ο Αντιπεφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος., ο Δήμαρχος Χαλκηδονας κ. Δαικούδης Παναγιώτης Περιφερειακοί και Δημοτικοί Συμβούλοι καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Ισακίδης Θεοφάνης .

Με τιμή το Δ.Σ του Συλλόγου

Πολιτιστικός Σύλλογος « Οι Καππαδόκες» Ν. Μυλοτόπου – Δήμου Πέλλας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +  6  =