Επίτημα μέλη της Ενωσης Σμυρναίων Μικρασιατών Β.Ελλάδος

Την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011, στις 20.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μικρασία» (Μητρ. Καλλίδου 8) εκδήλωση προς τιμήν του π. Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού 2004-2007, κ. Γιώργου Ορφανού και του π. δημάρχου Καλαμαριάς κ. Χριστόδουλου Οικονομίδη.

Η Ένωση Σμυρναίων-Μικρασιατών Β.Ε., με πρόταση του Προέδρου της κ. Ευθυμίου Ν. Αρζόγλου και ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στις 3 Μαρτίου 2009, αποφάσισε να ανακηρύξει «ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ» της τους άνωθεν, τόσο για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην Ε.Σ.Μ.Β.Ε. όσο και για την στήριξή τους στη ΣΤΕΓΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αυτό το έργο ζωής που θα συνεχιστεί πάση θυσία, ελπίζοντας στην άμεση ευαισθητοποίηση της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης παρά την ηχηρή απουσία ενδιαφέροντος τους μέχρι και σήμερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Μ.Β.Ε., ο οποίος εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που τον ώθησαν να εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο την εν λόγω βράβευση του π. Υφυπουργού και του π. Δημάρχου Καλαμαριάς και την ανακήρυξή τους ως Επίτιμα Μέλη της Ένωσης. Δίνοντας το λόγο στη φιλόλογο, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Μ.Β.Ε. (Υπεύθυνη Νέων, Παιδείας και Πολιτισμού) κα Αναστασία Αρζόγλου για να διαβάσει τα βιογραφικά των επίτιμων καλεσμένων, ο Πρόεδρος συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο π. Υφυπουργός όσο και ο πρώην δήμαρχος θα είναι στο πλευρό του Προσφυγικού Ελληνισμού της Καθ’ ημάς Ανατολής από όποια θέση κι αν έχουν στο μέλλον. Η εποικοδομητική μας συνεργασία είχε παρελθόν, παρόν και θα έχει και μέλλον».

Στη συνέχεια της βραδιάς, ο Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Ν. Αρζόγλου απένειμε στον π. Υφυπουργό και στον π. Δήμαρχο «τιμητική διάκριση-πάπυρο» και το μετάλλιο της Ένωσης ανακηρύσσοντάς τους «ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ».

Η βραδιά έκλεισε με τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες των επίτιμων μελών και με το μικρασιατικό ρεπερτόριο της χορωδίας της Ε.Σ.Μ.Β.Ε. με χοράρχη τον κ. Γιάννη Κούκα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης νομού Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κτηνιατρικής κα Πορφυριάδου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, με σύσσωμο το Διοικητικό του Συμβούλιο, ο π.Υπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος στον τομέα Πολιτισμού κα Χριστίνα Κελεσίδου ενώ παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους πρόεδροι και εκπρόσωποι αδελφών Μικρασιατικών Σωματείων και Συλλόγων, πολιτιστικών φορέων, μέλη της Ένωσης και της Π.Ο.Μ.Σ. καθώς και πλήθος πολιτικών και στρατιωτικών εκπροσώπων.

Στις φωτογραφίες ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Μ.Β.Ε. Ευθύμιος Ν. Αρζόγλου με τα ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, τον π. Υφυπουργό Πολιτισμού (αρμόδιο για θέματα αθλητισμού 2004-2007) κ. Γιώργο Ορφανό και τον π. Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Χριστόδουλο Οικονομίδη.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  84  =  88