Επιστροφή στη Σμύρνη: Ημερίδα και έκθεση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών


Ημερίδα και Έκθεση για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών,
η Ένωση Σμυρναίων και οι εκδόσεις Κέδρος
την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
στις 6.30 το απόγευμα

με ελεύθερη είσοδο στους χώρους του Μουσείου
στην Πλατεία Κλαυθμώνος.Αφορμή η ομώνυμη μυθιστορηματική τριλογία του Ευάγγελου Μαυρουδή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα της ζωγράφου Σταυρούλας Βελισσαροπούλου τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως βινιέτες στην τριλογία.

Στην ημερίδα που θα συντονίσει ο πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων, αντιστράτηγος Ευάγγελος Τσίρκας, εξετάζεται η στρατηγική του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία.

Με γενικό τίτλο «Κερδισμένες Μάχες, Χαμένος Πόλεμος: Ζητήματα Στρατηγικής και Τακτικής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922» ο αντιστράτηγος Γεώργιος Λιάκουρης θα μιλήσει για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ξηρά, ο αντιναύαρχος Ιωάννης Παλούμπης για τις αεροπορικές επιχειρήσεις καθώς και για τις επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού, ενώ ο πλοίαρχος (ΥΓ) Αριστείδης Διαμαντής θα μιλήσει για το Υγειονομικό κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922.

Το έργο της Σταυρούλας Βελισσαροπούλου στην πρόσκληση απεικονίζει το καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής αριστερά και τον Πάγο στο βάθος. Δεξιά απλώνεται ο Ρωμαίικος, ο Αρμένικος και ο Τούρκικος μαχαλάς

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +  8  =