Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Α στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης (1967)

You are currently viewing Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Α στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης (1967)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης από 08/06/1967 – 11/06/1967, όπου συνομιλεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα και χοροστατεί σε δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Άποψη της Κωνσταντινούπολης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος συνοδευόμενος από εκκλησιαστικούς παράγοντες αποβιβάζεται από αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, όπου τον υποδέχονται εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και της ελληνικής πρεσβείας και άλλοι επίσημοι. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του φθάνουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισέρχεται στο γραφείο του Πατριάρχη Αθηναγόρα, ο οποίος τον υποδέχεται δι’ ασπασμού. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Αθηναγόρας συνομιλούν στο γραφείο παρουσία εκκλησιαστικών παραγόντων και επισήμων. Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστατεί σε δοξολογία, την οποία παρακολουθεί πλήθος πιστών, συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων διπλωματών.

Ιστορικά Επίκαιρα

Αφήστε μια απάντηση