You are currently viewing Ένα ταξίδι στα αχαρτογράφητα… νερά της ΑΕΚ!

Ένα ταξίδι στα αχαρτογράφητα… νερά της ΑΕΚ!

Ένα μοναδικό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού, αποτελεί το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη, το οποίο κατέγραψε το πρώτο του στίγμα στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Παρασκευής…

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, έγινε με την συμμετοχή πολλών θρύλων της ΑΕΚ και πλήθους κόσμου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), μια ανάσα από τον χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ, εκεί που οι φίλοι της Ένωσης ονειρεύονται και οραματίζονται την μεγάλη επιστροφή.

Την παρουσίαση προλόγισαν ο μαθουσάλας του αθλητικού ρεπορτάζ Νίκος Κατσαρός και ο ηθοποιός, γνωστός για το πάθος του με την ΑΕΚ, Γιάννης Βούρος.

Πάνω από 300 φίλοι της ΑΕΚ, άσοι του παρελθόντος και εκπρόσωποι της επίσημης ΑΕΚ , έδωσαν το παρόν την εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης αναφέρθηκε στο μοναδικό αντικείμενο της έκδοσης, κάτι με το οποίο δεν έχει καταπιαστεί κανείς στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο αυτό ιστορικό και αναγκαίο… για την βιβλιοθήκη του κάθε φίλου της ΑΕΚ.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν και χαιρέτισαν με συγκίνηση, μεγάλες μορφές του παρελθόντος όπως ο Κώστας Νεστορίδης, ο Ανδρέας Σταματιάδης, ο φυσιοθεραπευτής της ΑΕΚ Νίκος Πανταζής, ο Ηλίας Ατματσίδης, ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Μιχάλης Συμιγδαλάς, ο Νίκος Μελισσής, ο Μπάμπης Ψιμόγιαννος, ο Βαλκανιονίκης του στίβου Γιώργος Παπαβασιλείου, ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Τζίβας, ο πρώην διεθνής διαιτητής Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο τυφλός οπαδός της ΑΕΚ Μάρκος Κυκιβαράκης, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης που κατέχει το πληρέστερο αρχείο της ΑΕΚ από το 1924 μέχρι σήμερα, ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) και η ηρωική φυσιογνωμία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Ελπίδα Στεβή.

Το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, πραγματεύεται αναζητήσεις γύρω από την ιστορία της ΑΕΚ που ξεκινούν από το 1876 (!) και καταλήγουν στο σήμερα.

Η πολυτελής δουλειά των 300 σελίδων πήρε σάρκα και οστά από τον εκδοτικό οίκο «Νότιος Άνεμος». Περιλαμβάνει 1000 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες (αδημοσίευτες οι πιο πολλές) αλλά και δυσεύρετα αποκόμματα παλιών εφημερίδων.

Η έρευνα για τον εντοπισμό όλων των ομάδων του κόσμου που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, διήρκεσε πέντε ολόκληρα χρόνια και φέρνει στο φως την ύπαρξη 302 ομάδων σε κάθε σημείο του πλανήτη. Υπάρχουν …άλλες ΑΕΚ και στις πέντε ηπείρους!

Ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «10 στην Ενημέρωση» στην ΕΡΤ1, ασχολείται με τα κοινά της ΑΕΚ από μικρό παιδί και εξηγεί στο βιβλίο του, το οποίο όπως είπε αποτελεί όνειρο ζωής, ότι η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια αθλητική ομάδα… Σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, ενώνει όλο το φάσμα των κιτρινόμαυρων ομάδων που έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, ταξιδεύοντας στην ιστορία και τα γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία αυτών των ομάδων. Από την Πόλη μέχρι τα βάθη της Ανατολίας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την μαρτυρική Κύπρο μέχρι το χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας, τον Παναμά, την Ινδία, το Μπουρούντι!

Η έκδοση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του Νίκου Αγγελίδη, έγινε με την υποστήριξη της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΑΕΚ. Μπορείτε να την παραγγείλετε άμεσα μέσω του allesaek@gmail.com και σύντομα σε όλα τα βιβλιοπωλεία της ΑΕΚ.

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου υποστήριξε η Οινοποιία Κορωνιώτη και ο φωτογραφικός οίκος του Νικόλα Βογιατζή.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  1  =