You are currently viewing Ενα περίεργο Συνέδριο για τον Μικρασιατικό… Πολιτισμό απο μια ΜΚΟ που στέλνει χρήματα στην Ινδονησία…

Ενα περίεργο Συνέδριο για τον Μικρασιατικό… Πολιτισμό απο μια ΜΚΟ που στέλνει χρήματα στην Ινδονησία…

mikras

Μας ενημέρωσαν ότι πολλοί Σύλλογοι έλαβαν ένα μήνυμα  από μια άγνωστη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών A.F.A.N. – Association of Friendship Among Nations, που καλεί τα Προσφυγικά Σωματεία (Μικράς Ασίας, Πόντου, Θράκης) κυρίως της Αθήνας,  να λάβουν μέρος σε Συνέδριο και το 1ο όπως αναφέρει Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Στο συνέδριο φαίνεται να εμπλέκεται και η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αφού στο ενημερωτικό αναφέρεται πως:

…θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών σε συνεργασία με Μικρασιατικούς Φορείς (ποιούς;)  οργανώνουν Συνέδριο και το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο αμφιθέατρο AULA της προαναφερόμενης σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στις 29 και 30 Μαρτίου 2013.

Στο Συνέδριο εισηγητές  θα είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, ερευνητές, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων.

…Μέσω του Συνεδρίου επιδιώκουμε να διασώζουμε και να διαδίδουμε και τις άγνωστες πτυχές του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Γι αυτό το λόγο προτείνουμε κάθε χρόνο στις 5 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων να διοργανώνουμε αυτό το συνέδριο…

 

Μάλλον κατάλαβαν ότι ο χώρος μας είναι ξέφραγο αμπέλι, όποιος θέλει κάνει και δηλώνει  ότι θέλει, για να μην χρησιμοποιήσουμε την πιο γνωστή έκφραση. Αν βγήκε ένα συμπέρασμα όπως ξαναγράψαμε από το πρόσφατο Συνέδριο που οργάνωσε το ΚΕΜΙΠΟ Καισαριανής, που όμως είναι ένας αναγνωρισμένος Μικρασιατικός Φορέας, αυτό είναι ότι η συμμετοχή Συλλόγων σε αντίστοιχα Συνέδρια, πρέπει να είναι οργανωμένη και τα Συνέδρια να είναι υπό την αιγίδα  Δευτεροβάθμιων Οργάνων και Ομοσπονδιών.

Στην περίπτωση μας μια  άγνωστη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, εμπλέκει με την χρησιμοποίηση της αίθουσας του Πανεπιστημίου τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, που σε ενα πρόχειρο και κακοφτιαγμένο blog assfriendnations.blogspot.gr  και μια φτωχή ιστοσελίδα που σίγουρα θα πληρώθηκε πολλά χρήματα (afan.gr) υπάρχουν σκόρπιες κάποιες δράσεις της και που δεν αναφέρεται καν διεύθυνση, ονόματα και τηλέφωνα. Οπως αναφέρει η ΜΚΟ  ιδρύθηκε το 1997 με πρωτοβουλία κορυφαίων στελεχών της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου… (δεν λέει ποιά), διατηρεί παραρτήματα και συνεργάζεται με αντίστοιχες Οργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη (δεν λέει ποιές).

 

Οσον αφορά τις δράσεις της ΜΚΟ πρέπει να έχει και πολλά χρήματα… γιατί στέλνει και χρηματικό ποσό στην… Ινδονησία για τα θύματα του τσουνάμι…

Διαβάζουμε από τη σελίδα της  μεταξύ άλλων

Δράση:

  • Ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών στα χρόνια λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις με διεθνή χαρακτήρα, ομιλίες με αντιρατσιστικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, προβολή ταινιών για γνωριμία με διάφορους πολιτισμούς.
  • Έχει εκδώσει ψηφίσματα εναντίον διακρίσεων, υπέρ της ειρήνης και υπέρ της διάσωσης και προστασίας μνημείων τα οποία ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
  • Έχει συμμετάσχει στη συγκέντρωση φαρμακευτικής βοήθειας προς εμπόλεμες χώρες.
  • Έχει συμμετάσχει στη συγκέντρωση ρουχισμού, βιβλίων και παιχνιδιών για χώρες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.
  • Έχει συμμετάσχει στη συγκέντρωση τροφίμων για μετανάστες και πρόσφυγες.
  • Έχει συμμετάσχει στη συγκέντρωση ρουχισμού και γλυκών για γυναικείες και ανδρικές φυλακές καθώς και για δημόσιες ψυχιατρικές κλινικές.
  • Έχει αποστείλει ρουχισμό στο Τεπελένι, στη Βόρεια Ήπειρο.
  • Έχει πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ και δημόσιους οίκους ευγηρίας.
  • Έχει προσφέρει χρηματικό ποσό και υλική βοήθεια στα θύματα του τσουνάμι στην Ινδονησία.

Με λίγα λόγια για όλες τις δράσεις της, έχει πληρώσει χρήματα, τα οποία από κάπου τα έχει πάρει και θέλει να τα δικαιολογήσει. Να υποθέσουμε  από το Υπουργείο Εξωτερικών; ή άλλο κρατικό φορέα; Και ποιος πληρώνει τα έξοδα του συγκεκριμένου Συνεδρίου; Μήπως από τα  ίδια χρήματα των Προσφύγων που το κράτος μέσω του ΤΑΠΑΠ φρόντισε να καταχραστεί;

Μεγάλη  τελικά σχέση φαίνεται πως έχει η εν λόγω ΜΚΟ όπως είδατε με τον Μικρασιατικό …Πολιτισμό, απορούμε με την εμπλοκή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανα μένουμε τις εξελίξεις από τους Μικρασιατικούς Φορείς.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

45  +    =  50