Εμφανίσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης “Αλησμόνητες Πατρίδες”

Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Αλησμόνητες Πατρίδες» πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, δύο εμφανίσεις στη Κατερίνη και στην Ελασσόνα της Λάρισας.

Στη πρώτη εμφάνιση ο Σύλλογος με το τμήμα εμφάνισης χορού και μέρος της χορωδίας του, προσκεκλημένος του Συλλόγου Μικρασιατών Κατερίνης, συμμετείχε στις εκεί εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από το τουρκικό κράτος. Στις εκδηλώσεις πήραν επίσης μέρος, η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά»,το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ανατολικοθρακών Περίστασης και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

Η ομάδα του Συλλόγου έφτασε στην Κατερίνη το μεσημέρι του Σαββάτου και φιλοξενήθηκε από το Σύλλογο Μικρασιατών Κατερίνης σε ξενοδοχείο της πόλης. Το βράδυ πήρε μέρος στις εκδηλώσεις χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς Μικράς Ασίας και κατόπιν ψυχαγωγήθηκε σε γλέντι που έγινε προς τιμήν του, από τους Μικρασιάτες Πιερίας.

Την επόμενη μέρα έγινε ξενάγηση του Συλλόγου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κατερίνης.

Η φιλοξενία ήταν άψογη, εγκάρδια και με πολλές εκπλήξεις, και έκλεισε την Κυριακή το πρωί με ένα γλυκό κέρασμα από τις γυναίκες του συλλόγου με γλυκό παραδοσιακό χαλβά.

Στην δεύτερη εμφάνιση, μέρος της χορωδίας του Συλλόγου πήρε μέρος στην 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 – 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα. Είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Θεσσαλικό και όχι μόνο χώρο.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συμμετέχουν, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Γεν. Γραμ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. το Επιμελητήριο Λάρισας, η Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Λάρισας και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος.

Το επαρχείο Ελασσόνας, οι δήμοι και οι κοινότητες της επαρχίας Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, σε συνεργασία με φορείς από όλη την Ελλάδα, θέλοντας να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και να τιμήσουν το προϊόν «Φέτα», οργανώνουν την 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα.

Το πλούσιο πρόγραμμα, περιλαμβάνει έκθεση του προϊόντος σε εκθεσιακά περίπτερα, επιστημονική ημερίδα, γευσιγνωστικές βραδιές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιχνίδια για παιδιά, επίδειξη παρασκευής φέτας και πολλές εκπλήξεις…

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

4  +  3  =