Εκθεση για τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό της Σύλλης στο Σύλλογο Ιμβρίων

Sylli_Naos_Arch_Michail1

Ο Σύλλογος Ιμβρίων σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Oh my God, Sille” (Amanın Sille!), που θα πραγματοποιηθούν από τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. KerimUras, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη).

Η Έκθεση έχει αντικείμενο την παρουσίαση των ιστορικών εκκλησιών και της Ελληνορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σύλλης (SİLLE) της Λυκαονίας, και θα διαρκέσει από τις 2 μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2013. Έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» (“YouthinAction”) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ικονίου (Konya), το Κέντρο Νέων “Kılıçarslan” και την Ένωση Συλλαίων με έδρα την Αθήνα.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων μετέχει στη δράση παραχωρώντας αφιλοκερδώς την αίθουσα και τις υποδομές του, θέλοντας να συμβάλει στην ανάδειξη των χριστιανικών μνημείων της Μικράς Ασίας και στην προαγωγή της αλληλογνωριμίας μεταξύ των νέων και της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Facebook Comments Box
,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6  +  3  =