Εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ στην Ενωση Μικρασιατών Θήβας

Αγαπητοί φίλοι – Μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Οι δραστηριότητες της Ένωσης τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολλές και υψηλού επιπέδου και όσοι συμμετείχαν συμφωνούν για την ποιότητα των εκδηλώσεων, την ποικιλία, αλλά και την απήχηση και τα θετικά σχόλια που εκφράστηκαν από όλους.

Προκειμένου να κάνουμε ακόμη πιο δυνατή την Ε.Μ.Θ. σας καλούμε στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 από τις 9:30 εως τις 15:00 στη Μικρασιατική Εστία (Αγ. Ελένης 25 & Ομήρου 1)

Θα θυμίσουμε κάποιες σημαντικές δραστηριότητες που βοηθήσαν τους Μικρασιάτες της Θήβας στην αναγνώριση αλλά και στην προβολή της πόλης μας όπως :

– Η δημιουργία Θεατρικής ομάδας (θεατρικό εργαστήρι) με 2 έργα και 7 παραστάσεις σε Χαιρώνεια ,Λαμία, Καισαριανή και Θήβα.

– Η συμμετοχή στις Ιωνικές Μέρες του Δήμου Νέας Ιώνιας Αττικής.

– Η κατάθεση στεφάνου στην ημέρα μνήμης τον Σεπτέμβρη στον Άγνωστο Στρατιώτη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΟΠΣΕ και η Νομαρχία Αθηνών.

– Η φιλοξενία 40 μελών για 2 ημέρες της Ένωσης Μικρασιατών Πτολεμαΐδας που παρουσίασαν την ιστορία του Ρεμπέτικου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

– Η φιλοξενία της 17μελους ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

– Ο ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων ΑΕΚ-Α.Ο. ΘΗΒΑ για την οικονομική στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Οι Άγιοι Ανάργυροι .

– Η φιλανθρωπική επίσκεψη με δώρα και γλυκά για τα Χριστούγεννα στις μαθήτριες του σχολείου των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα.

– Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις μας κορυφαίων χορωδιών του νομού, όπως είναι η Βοιωτική χορωδία από τη Λειβαδιά και η χορωδία της σχολής Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου .

Ιδιαιτέρα σημαντική ήταν για όλους μας η εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης

στους 16 εν ζωή Μικρασιάτες και Μικρασιάτισσες, όπως επίσης:

– Παρουσιάσεις βιβλίων (Χριστούγεννα στης Αλησμόνητες Πατρίδες, Εκκλησιαστικά κειμήλια, Σμύρνη Συγνώμη) -Εκδόσεις ημερολογίων 2009,2010.-Εμπλουτισμός με νέα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης από προσφορές μελών μας.-Το τουρνουά τάβλι στο Συνοικισμό-Η δημιουργία αθλητικού τμήματος δρομέων – Η δημιουργία χορευτικού ενηλίκων και η λειτουργία 3 τμημάτων (νηπίων-μαθητών).

– Παράλληλα συνεχιστήκαν οι 3ημερες εκδηλώσεις Μικρασιάτικα τον Σεπτέμβρη, τα ‘’ΒΑΡΒΑΡΑ’’ το Δεκέμβρη, ο ετήσιος χορός τον Ιανουάριο , οι εκδηλώσεις για την εορτή των Αγ. Κων/νου & Ελένης και εκδηλώσεις για την Άλωση στο τέλος Μαΐου.

Αξίζει να σταθούμε όμως ιδιαιτέρα σε δυο πολύ σημαντικά γεγονότα που πιστεύουμε ότι συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία της Ένωσης .

1ο. Στην εξ ολοκλήρου ανακαινισμένη Μικρασιατική Εστία στο Συνοικισμό, που είναι πλέον χώρος υποδοχής & φιλοξενίας για κάθε επισκέπτη, αλλά και μια ζεστή γωνιά για κάθε Μικρασιάτη και Μικρασιάτισσα, μιας και διαθέτει :

Οργανωμένη δανειστική βιβλιοθήκη με αρκετούς τίτλους βιβλίων και αναγνωστήριο που σε αρκετές περιπτώσεις μαθητές, φοιτητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι, έρχονται για την δημιουργία εργασιών τους, αλλά και πληροφοριακών στοιχείων.

Έκθεση αντικειμένων , φωτογραφίας, εγγράφων, όλα προσφορά από μέλη μας. Είναι ένας ευέλικτος χώρος μιας και εκεί γίνονται τα μαθήματα υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι, έγινε παρουσίαση βιβλίου , ομιλίες, δημιουργία Μικρασιατικών φαγητών από τις δραστήριες γυναίκες της Ένωσης και μικρές γιορτές ( Χ.Ε.Ν. κ.α.)

2ο. Τη ενεργή συμμετοχή μας στην  δημιουργία  της ιστοσελίδας  (www.mikrasiatis.gr)  που αποτελεί  συνδετικό κρίκο με όλους τους Μικρασιατικούς συλλόγους αλλά και όλους τους Μικρασιάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόσμο.

Όλα αυτά έγιναν με πολύ μεράκι και αγάπη για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών παππούδων μας, τη διατήρηση ηθών και εθίμων για να μη χαθούν στο πέρασμα των χρόνων, αισθανόμενοι ότι ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη τους, χωρίς να υπολογίζουμε το χρόνο που αφιερώνουμε, αλλά και χρήματα που δαπανώνται για την επίτευξη όλων αυτών των δραστηριοτήτων.

Προκειμένου να κάνουμε ακόμη πιο δυνατή την Ε.Μ.Θ. σας καλούμε στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 από τις 9:30 εως τις 15:00 στη Μικρασιατική Εστία (Αγ. Ελένης 25 & Ομήρου 1)

Σύμφωνα με το καταστατικό(παρ. 5 ε ) δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα τηκτικά μέλη

Η παρουσία και συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των σκοπών του συλλόγου για την συνεχεία της επιτυχημένης ως τώρα πορείας του .

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  9  =