Εκκλησιαστικά κειμήλια των Πατρίδων της Καθ’ημάς Ανατολής στους ναούς της Νέας Ιωνίας

Η  εκδήλωση για την παρουσίαστη του λευκώματος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, από την Ενωση Μικρασιατών Θήβας.

Ξεκίνησε με βίντεο αφιέρωμα στον Μικρασιάτη Φώτη Κόντογλου, ζωγράφο – συγγραφέα – αγιογράφο από το Αιβαλί της Μικράς Ασίας (από τα επίλεκτα μέλη της γενιάς του ‘30. Μαθητές του υπήρξαν οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Σπύρος Βασιλείου, Γιάννης Τσαρούχης και Νίκος Εγγονόπουλος) που επιμελήθηκε ο Σύλλογος της Θήβας.

Ακολούθησε ομιλία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπου Χρυσικού, ο οποίος έκανε μετά από χρόνια εμφάνιση σε εκδήλωση η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου, για το νόημα της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Ο π. Πολύκαρπος είχε συγκινητική συνάντηση με τον κ. Γ.Λυκούδη μετά από πολλά χρόνια.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ κ. Χάρης Σαπουντζάκης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του λευκώματος με τίτλο «Εκκλησιαστικά κειμήλια των Πατρίδων της Καθ’ημάς Ανατολής στους ναούς της Νέας Ιωνίας» και τους δεσμ0υς του με την Θήβα, την Βοιωτία και τον Σύλλογο των Μικρασιατών της Θήβας.

Αναλυτική παρουσίαση του λευκώματος έγινε με την βοήθεια διαφανειών τον Γεν. Γραμματέα του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Γεράσιμο Λυκούδη για τις εικόνες, τα σκευοφυλάκια, τα κεντητά κειμήλια από 7 εκκλησίες της Νέας Ιωνίας.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας παραβρέθηκε ο αρχιερατικός επίτροπος π. Γ.Τουλουμάκος, ιερείς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας Ε.Μαμμής και ο πρώην υπουργός Ε.Μπασιάκος.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

46  +    =  48