Ταξίδι στη Μαύρη Θάλασσα – Πόντο με τους Μικρασιάτες του Δήμου Βύρωνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ (03 / 06 /2010 – 13/06/2010)

Στα πλαίσια των ετήσιων προσκυνηματικών μας ταξιδιών στα πατρώα εδάφη της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, εφέτος διοργανώνουμε 9ήμερη εκδρομή (03 / 06 /2010 – 13/06/2010) με προορισμό τα παράλια μέρη της Μαύρης Θάλασσας – Πόντου.

Συμμετοχές δεκτές μέχρι 31 Απριλίου 2010. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Πέμπτη 3/6

ημέρα

αναχώρησης

Το απόγευμα 5:45 συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για Χίο.
Παρασκευή 4/6

1η ημέρα

παραμονής

Αποβίβαση το πρωί στο λιμάνι της Χίου. Έλεγχος διαβατηρίων – ταυτοτήτων. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το λιμάνι του CesmeΤσεσμέ . Έλεγχος διαβατηρίων– ταυτοτήτων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό την BursaΠρούσα. Γύρος της πόλης με ξενάγηση στα αξιοθέατά της.

Δείπνο και 1 διανυκτέρευση στην Προύσα

Σάββατο 5/6

2η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό αναχωρούμε και περνώντας από  AdapazariΑντάπαζαρί, BoluΜπόλου και GeredeΓκέρεντε ταξιδεύουμε με προορισμό τη γενέτειρα της δυναστείας των Κομνηνών KasatamonuΚασταμονή και, την πανέμορφη SafranboluΣαφράμπολη (βυζ. Θεοδωρούπολη), σημαντική πόλη της Παφλαγονίας, που τελεί υπό την προστασία της UNESCO.

Δείπνο και 1 διανυκτέρευση στην Κασταμονή

Κυριακή 6/6

3η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για περιήγηση στην πόλη της Κασταμονής με το βυζαντινό κάστρο, τη γειτονιά των ελλήνων και αρμενίων γύρω του, και τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία. Αναχωρούμε με προορισμό την OrduΟρντού (βυζ. Κοτύωρα) και επισκεπτόμαστε στο δρόμο μας τη SinopΣινώπη (ίδρυση 8ος αι. Μιλήσιοι) Πατρίδα του Διογένη του Κυνικού, πρώτη και πιο σημαντική ελληνική αποικία αποτέλεσε πρωτεύουσα του βασιλείου του Πόντου και απαρχή του ‘’Κριμαϊκού πολέμου’’. Κατευθυνόμαστε προς τη SamsunΣαμψούντα (αρχ. Αμισός ίδρυση 5ος αι. Μιλήσιοι) σημαντικός βυζαντινός εμπορικός σταθμός, από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες του Πόντου. Περνώντας από την όμορφη UnyeΟινόη, το BolamanΠολεμώνιο και το Yasun BurunΙασώνιο Άκρο, όπου υπήρχε ο ναός του ομώνυμου ημίθεου, φθάνουμε στην Ορντού.

Δείπνο και 1 διανυκτέρευση στην Ορντού

Δευτέρα 7/6

4η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια βόλτα στην Ορντού και επισκεπτόμαστε το πολιτιστικό κέντρο που στεγάζεται στο ναό της Υπαπαντής. Συνεχίζουμε με σταθμό την GiresunΚερασούντα (αρχ. Κερασούς, αποικία Σινώπης ίδρυση 8ος αι. Μιλήσιοι) και περιήγηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της αυτοκρατορίας των Κομνηνών. Συνεχίζουμε με επόμενο σταθμό την TrabzonΤραπεζούντα σημαντικότερη, ισχυρότερη και πλουσιότερη πόλη του Πόντου (αρχ. Τραπεζούς, αποικία Σινώπης ίδρυση 8ος αι. Μιλήσιοι) και απλή περιήγηση στην πόλη.

Περνώντας από τα Σούρμενα φθάνουμε στο UzungolΣαράχο για δείπνο και διανυκτέρευση

Τρίτη 8/6

5η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ανατολικότερο και πιο απομακρυσμένο σημείο του ταξιδιού μας τη RizeΡιζούντα. Περνώντας από CaykaraΤσαϊκαρά, OfΌφις, DernekpazariΝτερνέκπαζαρί, CayeliΤσάιελι, PazarΠαζάρ Αθήνα, CamlihemsinΤσαμλίχεσίν κ.α. σημαντικά μέρη της περιοχής της Ριζούντας, συναντάμε τους κατοίκους τους που μιλούν ελληνικές ποντιακές διαλέκτους, παίζουν μουσική, χορεύουν και μαγειρεύουν με την ίδια παράδοση.

Επιστροφή στο UzungolΣαράχο για δείπνο και διανυκτέρευση

Τετάρτη 9/6

6η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού και αναχωρούμε για επίσκεψη στην Τραπεζούντα με το διάσημο Φροντιστήριο, τους βυζαντινούς ναούς της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Άννας, της Παναγίας Χρυσοκεφαλούς, της έπαυλης Καπαγιαννίδη. Συνεχίζουμε για τη MackaΜατσούκα έξω από την Τραπεζούντα και για προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας του Σουμελά, σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, σκαρφαλωμένο στα 1200 μ. στο ορεινό συγκρότημα των Ποντιακών Άλπεων να προβάλλει ύστερα από μια διαδρομή με οργιώδη βλάστηση και φαράγγια.

Δείπνο και 1 διανυκτέρευση στην Ορντού

Πέμπτη 10/6

7η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό την πρωτεύουσα των Χετταίων,το CorumΤσόρουμ. Στη διαδρομή επισκεπτόμαστε τη SamsunΣαμψούντα (αρχ. Αμισός ίδρυση 5ος αι. Μιλήσιοι). Χτισμένη πάνω στο δέλτα που σχηματίζουν οι ποταμοί Κιζιλιρμάρκ (κόκκινος ποταμός) και  Γιεσιλιρμαρκ (πράσινος ποταμός),  ήταν σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν το βασίλειο των θρυλικών αμαζόνων.

Επόμενος σταθμός η AmasyaΑμάσεια πατρίδα του γεωγράφου Στράβωνα. Μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Τουρκίας, κτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Ίρι (Κιζιλιρμάκ). Το 300 π.Χ. έγινε πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλιάδων του Πόντου.

Δείπνο και  διανυκτέρευση στο  Τσόρουμ.

Παρασκευή 11/6

8η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό το Αφιόν Καραχισάρ. Στη διαδρομή επισκεπτόμαστε την Άγκυρα. Γύρος της πόλης στη διάρκεια του οποίου θα δούμε μεταξύ άλλων το Μουσείο Μικρασιατικών Πολιτισμών, με συλλογές από όλους τους πολιτισμούς που γεννήθηκαν και άνθησαν στη Μικρά Ασία. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο  Αφιόν Καραχισάρ

Δείπνο και  διανυκτέρευση έξω από το Αφιόν Καραχισάρ.

Σάββατο 12/6

9η ημέρα

παραμονής

Μετά το πρωινό  αναχωρούμε με προορισμό τον Τσεσμέ. Στο δρόμο μας περνούμε για μια μικρή επίσκεψη στα Αλάτσατα.

Στον Tσεσμέ το απόγευμα έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Xίο. Έλεγχος διαβατηρίων και αποσκευών και το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Κυριακή 13/6

10η ημέρα

επιστροφή

Το πρωί 7:00 αποβίβαση στον Πειραιά.

Τιμή συμμετοχής, κατά άτομο σε τετράκλινη καμπίνα και σε δίκλινο δωμάτιο, 850 ευρώ.

Η τιμή επιβαρύνεται +190 ευρώ σε μονόκλινο δωμάτιο, +25 σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα,  + 50 σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα, +60 σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα με tv.

Η  ΤΙΜΗ  Π Ε Ρ Ι Λ Α Μ Β Α Ν Ε Ι :

  1. Ατμοπλοϊκά εισιτήρια :α)  Πειραιά – Χίο – Πειραιά

β)  Χίο – Τσεσμέ – Χίο

2.  Λιμενικά τέλη ξένου πλοίου

3.  Διόδια  και φόρους χρήσης αυτοκινητόδρομων.

4.  8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* 4* 3*

5.  9 ολοήμερες εκδρομές

5.  Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο με ανοιχτό μπουφέ)

6.  Κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές

7.  Ελληνόφωνο ξεναγό, συνοδό σε όλες τις επισκέψεις μας.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

Τα μεσημεριανά γεύματα, η κατανάλωση φαγητών και ποτών στα πλοία, τα συνοδευτικά ποτά που καταναλώνονται στα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του δείπνου, τα εισιτήρια σε ιστορικούς χώρους ή μουσεία, το φιλοδώρημα στον οδηγό μας εκεί και ό,τι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής :

210.7610358, 6946066178

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί χρονικά η προτεραιότητα μέχρι της συμπλήρωσής του. Η συμμετοχή έχει ισχύ μόνο με

την καταβολή των χρημάτων μέχρι την Παρασκευή 30 Απριλίου Πέραν της 30ης Απριλίου υπάρχει η πιθανότητα να μην ισχύουν οι προσφερόμενες τιμές.

  • Το κεντρικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους σκοπούς αυτών των ταξιδιών μας στη γείτονα Τουρκία είναι οι περιηγήσεις και οι επισκέψεις στους χώρους και τους τόπους  που η παρουσία του ελληνισμού έμεινε αδιάκοπη μέχρι το 1924. Ωστόσο πάντα υπάρχει η ‘‘ανάπαυλα’’ για ψώνια, περίπατο και διασκέδαση στη διάρκεια του προγράμματος όπου ο χρόνος των προγραμματισμένων επισκέψεων το επιτρέπει.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται μόνο με απόφαση των υπευθύνων του γκρουπ και εφ΄ όσον εκείνοι κρίνουν ότι γίνεται για το συμφέρον των εκδρομέων. Οι τροποποιήσεις του προγράμματος γνωστοποιούνται εγκαίρως καθώς και οι λόγοι για τους οποίους γίνονται.
  • Το μεσημεριανό γεύμα  προγραμματίζεται και ανακοινώνεται καθημερινά ανάλογα με τις μετακινήσεις μας.
  • Οι ώρες επιβίβασης – αναχώρησης, οι οδηγίες και οι ανακοινώσεις των υπευθύνων, τηρούνται αυστηρά.
  • Η συνεχής αλλαγή των θέσεων στο πούλμαν, από τις θέσεις εμπρός προς τις θέσεις πίσω, επιβάλλεται εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας.
  • Το κάπνισμα εντός του πούλμαν απαγορεύεται.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

s Πριν το αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κάτοχοι διαβατηρίου άλλης χώρας πληρώνουν βίζα στην Τουρκία.

s Στα  τελωνεία  πραγματοποιείται έλεγχος αποσκευών σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (είσοδος στη Χίο) και σύμφωνα με τις διεθνείς (είσοδο – έξοδο Τουρκία). Πληροφορηθείτε από πριν για το τί δεν μπορείτε να μεταφέρετε κατά την είσοδο ή την έξοδο σας από τις δύο χώρες.

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΥΠΡΟΥ 51, 162 32 ΒΥΡΩΝΑΣ

Fax 210 7668450

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Σ.Ε.)

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

85  +    =  90